lauantai 25. maaliskuuta 2017

Pupumuffinssit
Tulppaanimuffinssivuoat ovat helppo tapa tehdä muffinsseista näyttäviä. Paksusta paperista valmistetut vuoat kestävät uuninlämmön ja pysyvät paistonkin aikana napakkana. Lajitelma erilaisia värejä tekee kahvipöydästäsi kerralla keväisen! Lisäksi tämä pumpulinpehmeiden sitruunamuffinssien ohje on ihan älyttömän helppo: laita kaikki raaka-aineet yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi.

Koristele muffinssit pienillä sokerimassapupunkorvilla ja röyhelötyllalla tehdyllä runsaalla pursotuksella. Uudet bulbous tips -tyllat eroavat tavallisista tyllista ulkonäöllään, mutta tyllan käyttö on yllättävän helppoa, katso vaikka video Instagram-tililtämme. Pupunkorvatkin valmistuvat nopeasti lehtimuoteilla ja koristeiden värejä voi vaihdella mieltymyksensä mukaan. Sitruunamuffinssit
6kpl
100g vehnäjauhoja
100g sokeria
100g pehmeää leivontamargariinia
½tl leivinjauhetta
1 kananmuna
2:n sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu

Laita kaikki raaka-aineet yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Voit myös sekoittaa taikinan käsivatkaimella. Kauho taikina tyllattomaan pursotuspussiin pursotuspussitelineen avulla ja pursota taikina kuuteen muffinssipellille laitettuun tulppaanivuokaan. Koska tulppaanivuoat ovat tavallista muffinssivuokaa korkeampia, voit täyttää niitä hieman enemmän. Paista muffinssit 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Voit tehdä pupunkorvat jo päiviä etukäteen tai samana päivänä, mikäli käytät CMC-kuivatusainetta. Pieni määrä, n. ½tl CMC:tä per 100g sokerimassaa, nopeuttaa koristeiden kuivahtamista niin, että pupunkorvat pysyvät pystyssä muffinssien kuorrutteessa. CMC on elintarviketeollisuudessa käytetty sakeuttamisaine.

Vaivaa valkoiseen sokerimassaan (n. 100g) n. ½tl CMC:tä ja kauli massa n. 2mm:n paksuiseksi levyksi. Ota sokerimassalevystä keskikokoisella lehtimuotilla 12 pupunkorvaa. Kauli vaaleanpunaista massaa levyksi ja leikkaa siitä pienimmällä lehtimuotilla saman verran kuvioita. Vaaleanpunaiseen massaan ei tarvitse vaivata CMC:tä.

Sivele valkoisten pupunkorvien keskiosaan elintarvikeliimaa ja paina vaaleanpunaiset palat korvaan kiinni. Taivuttele osan korvista päät luppakorviksi.Tuorejuustokuorrutus
100g maustamatonta tuorejuustoa
50g voita
1dl tomusokeria

Vatkaa tuorejuusto ja voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Kauho kuorrute kertakäyttöiseen pursotuspussiin, jossa on röyhelötylla. Tämän kuorrutteen pursottamiseen käytettiin tyllaa numero 4.  

Pursota kuorrute asettamalla tylla vasten muffinssia. Purista pursotuspussia kunnes kuorrutteen kärjet ovat riittävän pitkällä. Pidä tylla alhaalla ja jatka pursottamista. Kääntele pussia hieman edestakaisin ja nosta samalla tyllaa. Lopeta pursotus ja nosta tylla kuorrutteesta. Pyyhi tylla ennen seuraavan muffinssin pursottamista, jotta kuorrutteesta tulee siisti. 

Lisää lopuksi pupunkorvat kuorrutteeseen. 


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto