lauantai 4. maaliskuuta 2017

Pioni sokerimassastaKauniit pionikoristeet valmistuvat helposti neliosaisella muottisarjalla sokerimassasta. Salaisuus kauniiden pionien ja muidenkin sokerimassasta valmistettujen kukkien loistossa on ohuet terälehdet, jotka saavat kukan näyttämään mahdollisimman aidolta. Tässä muottisarjassa yksittäisen muotin jokainen terälehti on hieman erilainen. Tällaiset pienet yksityiskohdat lisäävät pionikoristeiden yksilöllistä kauneutta.
Näitä muotteja käyttämällä voit säädellä valmiiden koristeiden kokoa hieman jättämällä halutessasi isoimmat muotit käyttämättä. Myös koristeen kuivatusalustalla on merkitystä siinä, kuinka avoimeksi pioni jää.


Aloita pionin teko värjäämällä sokerimassaa haluamasi väriseksi. Tämä sokerimassa värjättiin vaaleanpunaiseksi Rainbowdustin progel -pastavärillä pinkki. Pyöritä sokerimassasta pieni pallo. Kauli sokerimassaa ohueksi levyksi (paksuus n. 2mm) ja ota siitä pienimmällä muotilla kuvio. Sokerimassaa on helppo värjätä ja muotoilla silikonialustan päällä. Alustaa voi pestä astianpesukoneessa ja sitä voi käyttää myös paistoalustana uunissa.

Siirrä pionikuvio muotoilutyynyn päälle ja ohenna sen terälehtiä, varsinkin uloimpia kärkiä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Pyöritä muotoiluvälinettä terälehden päälle kuin värittäisit terälehteä. Joustavan muotoilutyynyn ansiosta sokerimassa ohenee, mutta siihen ei tule reikää.


Sivele elintarvikeliimaa pionikuvion keskelle ja siirrä sokerimassapallo sen päälle. Sivele liimaa myös pallon päälle ja nostele terälehdet ylös palloa vasten.


Tee toinen samankokoinen pionikuvio ja ohenna senkin terälehdet. Sivele elintarvikeliimaa pionikuvion keskelle ja nosta nuppu liiman päälle. Leikkaa tarvittaessa terälehtien välejä, jos ne eivät asetu kauniisti nupun ympärille. Sivele terälehtien keskelle hieman liimaa ja nostele ne nupun ympärille. Varo painamasta terälehtiä kiinni päistä, jotta pioni säilyttää ilmavannäköisen ulkomuotonsa.

Huomioi, että sokerimassa kuivuu reunoilta hyvin nopeasti. Tämän takia pionikuvioita kannattaa ottaa sokerimassalevystä yksi kerrallaan ja ohentaa. Mikäli pionikuvio pääsee kuivahtamaan ennen ohennusta, sen reunat saattavat murtua epäsiistin näköiseksi.

Lisää nupun ympärille vielä kaksi terälehtikerrosta toisiksi pienimmällä pionimuotilla. Nipistä pionin alaosaan syntynyt jalka ja leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois saksilla.


Vuoraa kuivatusalusta foliolla. Itse käytin tässä koristeessa isoa teekuppia. Ota kolmanneksi isoimmalla pionimuotilla kuvio ja ohenna sen reunat. Nosta ohennettu pionikuvio foliokupin päälle. Lisää pionikuvion keskelle hieman elintarvikeliimaa. Tee toinen samanlainen kuvio ja nosta se limittäin alemman päälle. Nosta pionin keskiosa kahden pionikuvion päälle.


Nosta kahden alemman pionikuvion terälehdet pionin keskiosaa vasten siten, että lisäät niiden pinnalle hieman liimaa ja tuet terälehdet foliopaloilla. Lisää foliopaloja tasaisesti jokapuolelle pionia, jotta se kuivahtaa kauniin ilmavannäköiseksi. Anna koristeen kuivua ainakin kaksi päivää, jotta se varmasti pysyy kasassa. 

Tee pionille lehtiä värjäämällä sokerimassaa vihreäksi. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä lehtimuottisetin muoteilla eri kokoisia lehtiä. Ohenna lehtien reunoja muotoilutyynyn päällä pallopäisellä muotoiluvälineellä ja nosta rutistetun folion päälle kuivumaan. Anna kuivua vähintään seuraavaan päivään.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto