maanantai 6. maaliskuuta 2017

Nukkuva vauva pionin keskellä


Nukkuva vauva -silikonimuotti on yksi suosituimmista silikonimuoteistamme, eikä ihme, sillä muotti on todella yksityiskohtainen ja helppo käyttää. Sävyttämällä vauvan tukkaa tomuväreillä koristeesta saa esikuvansa näköisen. Pionin väriä ja sävytystyyliä voi vaihdella teeman mukaan. Pionilla koristellun kakun voi täydentää samaa sävyä olevalla röyhelökoristuksella.

 
 Aloita koristeen teko värjäämällä sokerimassaa ihonväriseksi persikanvärisellä Rainbowdustin progel -pastavärillä. Vaivaa massa tasaiseksi ja pyöritä siitä pallo. Paina sokerimassa muotin sisälle tiiviisti. Leikkaa muovisella veitsellä ylimääräiset pois. Huomioi, että silikoni menee helposti rikki teräviä veitsiä käytettäessä.

Laita muotti pakastimeen n. 5-10 minuutiksi. Pullauta sokerimassavauva ulos muotista painamalla sormin muotin takapuolelta. Pakkasessa jähmettynyt sokerimassa ei menetä muotoaan.


Värjää sokerimassaa vaaleanpunaiseksi. Voit jättää vauvan ilman vaippaa tai terälehtipeittoa halutessasi. Voit myös tehdä pienimmällä pionimuotilla terälehtipeiton kaulimalla sokerimassaa mahdollisimman ohueksi ja ottamalla siitä muotilla pionikuvion. Leikkaa pionikuviosta kaksi terälehtejä ja ohenna niitä pallopäisellä muotoiluvälineellä muotoilutyynyn päällä. Sivele terälehtien päälle hieman liimaa, jätä reunat ilman liimaa. Paina terälehdet kevyesti vauvan päälle. Kun vauvakoristeen pinta on täysin kuiva, sivele vauvan tukkaan hieman ruskeaa tomuväriä ja vaaleanpunaista poskille. 

Tomuväri kannattaa lisätä siten, että vauvakoriste on talouspaperin päällä ja pieni määrä tomuväriä on tiputettu paperin päälle, josta se lisätään siveltimellä koristeen päälle. Näin tomuväri ei tarraa kiinni muotoilutyynyyn tai silikonimattoon. Tomuvärin saa toki niistä irti tiskiharjalla ja astianpesuaineella.

Tällainen avonainen pionikoriste kannattaa laittaa kuivumaan kulhoon, jonka päälle on laitettu taiteltu folio. Jos pionista tekee liian suljetun, vauvakoriste jää helposti piiloon. Kauli vaaleanpunaista sokerimassaa ohueksi levyksi (n. 2-3mm) ja ota siitä isoimmalla pionimuotilla pionikuvio. Siirrä pionikuvio muotoilutyynyn päälle ja ohenna terälehtiä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Ohenna terälehtiä pyörivin liikkein, aivan kuin värittäisit sokerimassan pintaa pallopäisellä muotoiluvälineella.

Nosta ohennettu pionikuvio foliolla vuoratun kulhon päälle. Tee samanlainen pionikuvio, mutta käytä yhtä kokoa pienempää pionimuottia. Sivele alemman pionikuvion keskelle hieman elintarvikeliimaa ja nosta toinen pionikuvio sen päälle.


Laita terälehtien väliin foliopaloja, jotta ne nousevat hieman eri korkeuksille ja tekevät kukasta ilmavan näköisen. Ota toiseksi pienimmällä pionimuotilla kuvio kaulitusta sokerimassasta ja leikkaa se osiin kuten oikean puoleisessa kuvassa.

Ohenna terälehtiä ja sivele niiden toiselle puolelle alas hieman elintarvikeliimaa. Liimaa terälehdet kukan keskelle lomittain kuten oikeanpuoleisessa kuvassa. Tue terälehtiä foliopaloilla.

Liimaa vauvakoriste pionin keskelle, ennen kuin vauva ehtii kokonaan kuivahtaa. Pioni on keskeltä hieman kuppimainen ja vain vähän kuivahtaneen vauvakoristeen pystyy vielä painamaan pohjan mukaisesti pionin keskelle.

Viimeistele pioni sivelemällä isolla siveltimellä vaaleanpunaista tomuväriä terälehtien reunoille. Käsittele tomuväriä talouspaperin päällä ja tuputa siveltimestä ylimääräiset tomuvärit ensin talouspaperin päälle ennen terälehdille siirtämistä. Anna koristeen kuivua 1-2 päivää, jotta terälehdet eivät murru koristetta siirrettäessä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto