tiistai 28. helmikuuta 2017

Laskiaissarvet


Laskiaispullat voi pyöräyttää myös sarven muotoon! Näppärillä metallisilla sarvimuoteilla teet tasakokoiset pullasarvet, jotka voit täyttää haluamillasi täytteillä. Metalliset sarvimuotit irtoavat helposti valmiista pullista. 

Näiden pullien täytteinä oli kuohukermasta vatkattu kermavaahto ja itse tehty vadelma-mustaherukkahilloke. Myös esimerkiksi lemon curd tai tuoreet marjat sopisivat marjahillon tilalle. 

Pienestäkin määrästä pullataikinaa tulee jo monta laskiaissarvea, sillä pullataikinaa tarvitaan yllättävän vähän per sarvi. Tein taikinan hyväksi todetulla Valion taikinaohjeella. Taikina on 2,5dl:n suuruinen ja siitä tulee noin 18 sarvea. Mikäli taikinaa jää yli tai muotteja on vähemmän, voi lopusta taikinasta tehdä pyöreitä pullia. Huomioi tämä kuitenkin paistoajassa - sarvet paistuvat pyöreitä pullia nopeammin.Kauli taikina n. 4mm:n paksuiseksi ja leikkaa siitä noin sentin levyisiä nauhoja. Voitele sarvimuotit kevyesti vuokaspraylla. Rullaa taikinanauhat muotin ympärille siten, että nauhan reuna jää aina hieman edellisen kerroksen nauhan päälle. Näin sarveen ei jää aukkoja, jolloin täyte pysyy sarven sisällä. Nauhan ei tarvitse olla yhtenäistä, mutta rullaa nauhat siten, että niiden päät jäävät samalle puolelle. Laske muotti leivinpaperille siten, että nauhan päät jäävät alapuolelle. Jätä sarven päähän noin sentti tyhjää tilaa, jotta taikinalla on varaa nousta ilman, että sarven pää menee umpeen.

Nostata sarvia ennen paistoa. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista ohjeen mukaan ja huomioi tavallista lyhyempi paistoaika - sarvet ovat kypsiä, kun ne ovat päältä ja pohjasta kauniin ruskeita. Anna sarvien jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
Irrota sarvimuotit pullista, kun ne ovat jäähtyneet.Voit tehdä hillokkeen jo etukäteen tai esimerkiksi sillä aikaa, kun pullataikina nousee. 

Vadelma-mustaherukkahilloke
200g vadelmia
200g mustaherukoita
2tl sitruuna tai limemehua 
4rkl vettä
2,5tl hyytelösokeria

Sulata pakastemarjat kattilassa. Laita hieman sulaneet marjat tehosekoittimeen ja surauta ne tasaiseksi seokseksi. Laita marjat takaisin kattilaan ja lisää loput aineet. Sekoita n. 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Jäähdytä hilloke ennen käyttöä.

Vatkaa 2dl kuohukermaa napakaksi vaahdoksi. Kauho kermavaahto ja hilloke kertakäyttöisiin tyllattomiin pursotuspusseihin. Leikkaa pussien päihin pienet reiät. Täytä jäähtyneet sarvet ensin hillolla. Annostele varovasti, jotta sarveen jää tilaa kermavaahdolle. Pursota kermavaahto sarven sisään.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto