keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Yksisarviskakku
Instagram on täynnä upeita yksisarviskakkuja! Halusin tehdä oman version ja esitellä, miten verkkokauppamme tuotteilla loihditaan taianomaisen kaunis yksisarviskakku. Yksisarviskakku sopisi säihkyvine kuorrutteineen esimerkiksi lastenjuhliin tai miksipä ei vähän vanhemmankin yksisarvisfanin synttärijuhlaan.

Kakku on kuorrutettu ihanalla sveitsiläisellä marenkivoikreemillä, jonka ohjeen löydät täältä. Kreemi on koostumukseltaan helppo pursottaa, värjätä ja maistuu taivaalliselle. Kreemin teossa tarvitset hieman tarkkuutta lämpötilojen kanssa, mutta muuten sen tekeminen on hyvin helppoa. Kreemin voi tehdä vaikkapa edellisenä päivänä valmiiksi tai vaikkapa pakastaa! Kokeilin pakastusta viikko ennen kakun kuorrutusta ja otin kreemin huoneenlämpöön noin kuusi tuntia kakun kreemitystä. Pakastus ei vaikuttanut kreemin makuun tai rakenteeseen. Vatkaa kreemi yleiskoneella tasaiseksi ennen pursotuksen aloittamista.
Aloita koristeiden teko mielellään jo päivää ennen tekemällä sarven ja korvat. Jos aikataulu on tiukka, voit vaivata hieman CMC-kuivatusjauhetta sokerimassan joukkoon ja saat nopeammin kovettuvat koristeet. 

Pyöritä sokerimassasta kaksi eripaksuista pötköä. Sivele hieman liimaa pötköjen päälle ja kierrä pötköt toistensa ympärille. Työnnä grillitikku pötkön sisään. Kauli sokerimassaa noin sentin paksuiseksi. Leikkaa vapaalla kädellä kaksi korvanmuotoista palaa. Työnnä palojen sisään grillitikut ja laita korvat kuivumaan ruokalusikoiden päälle, jotta niiden muodosta tulee kaareva. Maalaa lopuksi sarvi ja korvat kimallepulverilla, jonka joukkoon on sekoitettu pieni tilkka kirkasta alkoholia. Alkoholi tekee pulverista maalia, mutta haihtuu pois huoneenlämmössä ja näin koristeet ovat turvallisia myös lastenkakuissa. Näissä koristeissa käytin ensin kultaisesta kimallepulverista tehtyä maalia ja lopuksi viimeistelin koristeet violetilla kimallepulverilla.  Näin korvat ja sarvet saivat kauniin ruusukultaan taittavan sävyn.

Pyöritä mustasta sokerimassasta kaksi ohutta pätkää ripsirajoiksi. Liimaa pätkiin pienempiä paloja kuten kuvassa ja anna ripsien kuivua tasolla hieman reunoilta kaarevaksi. Silmät voi tehdä etukäteen tai vasta kakkua koristellessa. Silmät on mahdollista myös maalata mustalla pastavärillä kakun pintaan, jos kreemi on tarpeeksi jähmettynyt pinnasta. Jähmettymistä voi nopeuttaa laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen.Värjää loput marenkivoikreemistä pastaväreillä pastellisävyisiksi. Itse valitsin yksisarviskakkuun violetin, mintunvihreän, vaaleanpunaisen ja keltaisen sävyt. Mintunvihreä kreemi on värjätty ensin tipalla sinistä, johon lisäsin ihan pienen määrän keltaista pastaväriä, jolloin sävy taittaa minttuun. Jotta sävyt pysyvät hempeän pastellisina, annostele värejä tippa kerrallaan.


Jotta yksisarvisen harjasta saadaan runsas ja tekstuuriin paljon vaihtelevuutta, suosittelen käyttämään erikokoisia ja erityylisiä tyllia. Tässä kakussa käytin suljettua tähtityllaa, tiheää tähtityllaa (yksittäisenä isompi koko, kuvan tylla osa isoa pursotussettiä), 14mm:n tähtityllaa ja 18m:n kierretyllaa.

Jos haluat kaksivärisen pursotuksen, täytä pursotuspussi, jossa on tylla, pursotuspussitelineessä siten, että kauhot pussin toiseen laitaan vaaleanpunaista kreemiä ja toiseen laitaan liilaa kreemiä. Värit sekoittuvat kauniisti toisiinsa asteittain, kun värit ovat yhtä hempeitä ja lähellä toisiaan.Paina yksisarvisen korvat suunnilleen kakun keskiosaan, jätä niiden väliin tilaa. Pursota ensin isoimmilla tyllilla erilaisia ruusukkeita kakun pintaan. Voit harjoitella pursotusta pursottamalla ensin yksisarvisen harjan takaosan. Jatka pursotusta alas asti ja vaihtele tyllia.Jatka pursotusta etuosasta siten, että yksisarviselle jää kaunis otsatukkakiehkura. Liimaa silmät kiinni kakun etuosaan. Viimeistele kakku ripottelemalla erilaisia kimallehileitä, esimerkiksi tähdenmuotoisia kultaisia ja hopeisia hileitä yksisarvisen harjaan.

2 kommenttia:

 1. Hei, ihana kakku! Millainen kreemi olisi hyvä, kun on kananmuna-allergia? Miten silmät liimataan kreemiin? :)

  -Sella

  VastaaPoista
 2. Hei Sella,

  Kreemin voisi korvata kermavaahdollakin, mutta valkuaisen marenkivoikreemissä voi käsittääkseni korvata myös säilykekikherneiden liemellä. Tämä liemi, aquafaba, vaahtoutuu vatkattaessa. Itse en ole tätä raaka-ainetta kokeillut, mutta olen nähnyt paljon erilaisia reseptejä, joissa tätä käytetään. :)

  Terhi
  Kakkusankarit

  VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto