sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Sveitsiläinen marenkivoikreemiIhanan kuohkealla sveitsiläisella marenkikreemillä voi kuorruttaa koko kakun, pursottaa erilaisia kuvioita ja kukkia. Marenkikreemin teko on hieman tavallista voikreemiä (tomusokeri ja voi sekoitettuna) työläämpää, mutta sen teko palkitsee: marenkivoikreemistä saa kauniin valkoista ja se maistuu niin hyvälle! Marenkivoikreemiä voi värjätä esimerkiksi pastaväreillä haluamansa väriseksi.

Toinen usein käytetty marenkivoikreemi on italialainen marenkivoikreemi. Ne maistuvat käytännössä samalle, mutta niiden valmistustapa on erilainen. Italialainen marenkivoikreemi valmistetaan siten, että ensin keitetään sokerista ja vedestä siirappi, joka vatkataan valkuaisten kanssa kuohkeaksi. Lopuksi lisätään voi kuutioina.

Tarvitset marenkivoikreemin tekoon elektronisen lämpömittarin, sillä lämpötilojen tarkkailu on tämän kreemin valmistuksessa hyvin tärkeää!

Sveitsiläinen marenkivoikreemi
3dl sokeria
6 valkuaista
350g huoneenlämpöistä voita kuutioituna
(½tl vaniljauutetta)

Laita sokeri ja valkuaiset yleiskoneen kulhoon ja nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita seosta, jotta valkuaiset eivät hyydy. Kun seos on 65 asteista ja sokeri on sulanut, laita kulho yleiskoneeseen ja vatkaa seosta täydellä teholla. Kun lämpötila putoaa 28 asteeseen,  lisää voi kuutio kerrallaan. Vatkaa, kunnes voi on sekoittunut marenkiin. Lisää halutessasi vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi.

Huomioi, että marengin lämpötila ei saa olla liian kuuma ennen voin lisäämistä, jotta marenki pysyy napakkana eikä lässähdä voin sulamisen takia.

Vinkki: Marenkivoikreemin voi myös pakastaa! Ota marenkivoikreemi huoneenlämpöön n. 8h ennen käyttöä. Vatkaa kreemi yleiskoneella tasaiseksi, värjää ja pursota.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto