maanantai 12. joulukuuta 2016

Petteri Punakuono -kakku
Suloinen porokakku koostuu muutamasta yksinkertaisesta osasesta, jotka yhdessä tekevät kakusta näyttävän juhlapöydän herkun. Esimerkiksi Instagramissa on monenlaisia versioita Petteri Punakuono -kakusta ja monet näistä kakuista on ruskeita. Itse halusin kuitenkin tehdä enemmän suomalaisen poron tästä Petteristä ja siksi valitsin pääväriksi harmaan. Harmaa kakku ei kuitenkaan ole tylsä, kun pinnan sävyttää erisävyisillä kreemeillä. Tämä kakku on halkaisijaltaan 15cm.Tee etukäteen, mielellään ainakin edellisenä päivänä sarvet ja korvat. Näin ne ehtivät varmasti kuivua ja kestävät kakun päällä pystyssä. Voit nopeuttaa sokerimassakoristeiden kuivumista vaivaamalla sokerimassaan CMC-kuivatusainetta ennen  koristeiden muotoilua.

Pujota pötköksi pyöritetty vaaleankeltainen sokerimassa grillitikun päähän. Lisää isoon pötköön pienempiä osia elintarvikeliiman avulla. Kuvioi sarvien pinta esim. simpukkapäisellä muotoiluvälineellä tai veitsellä. Sivele kultaista tomuväriä siveltimellä sarvien pintaan.

Kauli sokerimassaa n. 1cm:n paksuiseksi. Leikkaa massasta korvanmuotoiset palat. Pujota niiden sisään grillitikut ja kuvioi korvan pintaa simpukkapäisellä muotoiluvälineellä tai veitsellä. Sävytä mustalla tomuvärillä. Anna kuivua ison lusikan päällä, jotta korvat kuivuvat kaareviksi.Valmista sveitsiläinen marenkivoikreemi, katso resepti täältä! Värjää kreemi ensin vaaleanharmaaksi esimerkiksi mustalla pastavärillä tai tomuvärillä. Tomuväri soveltuu kreeminkin värjäykseen, kun lopputuloksesta ei haluta voimakkaan väristä. Kuorruta kakku tasaiseksi, katso vinkit tähän Youtube-videoltamme!

Laita tasaiseksi kuorrutettu kreemikakku jääkaappiin jähmettymään. Värjää sillä välin pieni määrä kreemiä tummemman harmaaksi ja lisää nokareita hieman jähmettyneen kakun pinnalle. Kun kuorrute on jähmettynyt, pinta voidaan helposti sävyttää toisen värisellä kreemillä ilman, että alla oleva kreemi lähtee rtoamaan. Levitä kakun pinnan kreemit tasaiseksi palettiveitsellä.

Paina korvat kiinni kakun pintaan. Lisää sarvet korvien väliin.


Laita pursotuspussiin tiheä tähtitylla. Täytä pursotuspussi eri sävyisillä harmailla kreemeillä. Pursota porolle harjaa sarvien ja korvien väliin, jolloin koristeiden ja kakun saumakohdat jäävät piiloon. 

Tuputa isolla siveltimellä vaaleaa kreemiä kakun etureunaan. Lisää kreemilaikkujen päälle mustasta sokerimassasta pyöritetyt sokerimassapallot silmiksi. Tee punaisesta sokerimassasta pyöreä nenä ja lisää se silmien alle.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto