lauantai 17. joulukuuta 2016

Lumihiutalepiparkakut
Lumihiutalemuotti on vuosi toisensa jälkeen yksi suosituimmista piparkakkumuoteistamme, eikä ihme, sillä tällä muotilla tehdyt piparkakut ovat kauniita sinällään ilman koristeluakin. Piparkakut on myös helppo koristella näillä vinkeillä yksityiskohtaisiksi, vähän niin kuin oikeatkin lumihiutaleet. Lumihiutaleiden koristeluohjeita löydät myös täältä.

Valikoimissamme on kahta eri kokoista lumihiutalemuottia, 6cm ja 8cm. Piparkakut koristeltiin pikeerillä ja pikeerin pursotukseen käytettiin kirjoitustyllaa.

Pursota lumihiutaleen keskelle pallo. Kehystä pallo pienemmillä pisteillä. Pursota lumihiutaleen sakaroihin pikeeriä pisaran muotoon. Pursota pikeeristä pallo, lopeta pursotuspussin painaminen ja vedä tyllaa haluamaasi suuntaan. Pursota ensin sakaran kärki ja reunat ja lopuksi sakaran keskeltä kulkeva pisarajono. Viimeistele piparkakku pursottamalla pisteet sakaroiden väliin.


Pursota sakara ensimmäisen kuvan mukaisesti. Pursota sakaran sisälle toinen rivi, jotta saat pursotuksesta paksumman. Pursota sitten pisaroita sakaroiden väliin ja sakaroiden keskelle pilkut. 


Pursota lumihiutaleen keskelle kukkakuvio siten, että kukan terälehdet jäävät sakaroiden keskelle. Tee terälehdistä tarpeeksi kapeita, jotta koko piparkakun kuviot mahtuvat lumihiutaleen pinnalle. Pursota kaksi lenkkiä kahden terälehden väliin sakaran päätä kohti. Pursota näiden lenkkien väliin toiset kaksi lenkkiä ja lumihiutaleen kärkeen vielä yksi lenkki. Jatka pursotusta koko lumihutaleen ympäri.


Pursota pieni pallo keskelle lumihiutaletta. Pursota sakaroiden väliin pisarat, joiden kärjet osoittavat keskelle. Pursota joka toinen pisara isommaksi. Pursota pieniä pisteitä ympyräksi siten, että ympyrä kulkee pisaroiden kärkien päältä. Pursota lumihiutaleen sakaran kärkeen ja reunoille pisarat. Pursota sakaran keskelle jono pisaroita.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto