sunnuntai 14. elokuuta 2016

Pokemon-kakku


Veikeä pokepallokakku on helppo koristella, sillä se rakentuu vain punaisesta ja valkoisesta sokerimassaosasta sekä niitä erottavasta mustasta nauhasta. Valmiiksi värjätyt massat ovat helppokäyttöisiä, sillä massa on hyvin joustavaa ja mikä parhainta, herkullisen makuista! Säästät aikaa käyttämällä valmiiksi värjättyä massaa, eikä värjäyksestä johtuvia väritahrojakaan tarvitse pelätä.


Vatkaa 100g pehmeää voita tai leivontamargariinia ja 100g tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kreemi halkaisijaltaan 15cm kakun pinnalle. Kauli valkoista sokerimassaa 3mm:n paksuiseksi nauhaksi silikonialustan päällä, leikkaa reunat siistiksi ja nosta kakun alareunalle. Painele massa kiinni kakun pintaan käsin ja kakkutasoittimella.

Kauli punaista sokerimassaa 3mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Painele kakkutasoittimella massa tasaisesti kakun päälle ja puoliväliin reunaa.

Leikkaa punainen massa noin puolivälistä kakkua. Reunan ei tarvitse olla aivan tasainen, sillä musta nauha peittää epätasaisen reunan.

Kauli mustaa sokerimassaa levyksi ja leikkaa siitä esimerkiksi isolla tyllalla ympyrä. Isonna ympyrää tasaisesti pallopäisellä muotoiluvälineellä pyörittämällä muotoiluvälinettä mustan ympyrän päällä kevyesti painaen, jotta siitä tulee 5mm alkuperäistä ympyrää isompi. Leikkaa valkoisesta sokerimassalevystä samalla tyllalla ympyrä. Liimaa ympyrät päällekkäin. 

Kauli mustasta sokerimassasta pitkä levy ja leikkaa siitä n. 3,5cm:n levyinen nauha. Sivele elintarvikeliimaa nauhan pinnalle ja nosta nauha kakun reunalle punaisen ja valkoisen massan rajakohtaan. Painele nauha kakkutasoittimella kakunreunaan ja liimaa lopuksi mustavalkoinen ympyrä nauhan päälle.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto