sunnuntai 14. elokuuta 2016

Pikachu-kakunkoristeHuomasitko jo pokepallomuffinssit? Voit jatkaa pokemon-juhlien teemaa leipomalla pokepallokakun ja koristelemalla sen Pikachu-koristeella. Koriste valmistuu yllättävän helpoista osasista. Tee koriste vähintään päivää ennen kakun tarjoilua, jotta se ehtii kuivua tarpeeksi pysyäkseen pystyssä.


.
Ota keltaista sokerimassaa noin reilun nyrkin kokoinen pala ja laita siitä 1/4 sivuun. Laita pienempi pala esimerkiksi pakastepussiin kuivumisen estämiseksi. Vaivaa keltaiseen 3/4 massaan n. ½tl CMC-jauhetta. CMC on sakeutusaine, joka kuivattaa sokerimassan nopeasti. Tämä on eduksi varsinkin tällaisissa koottavissa hahmoissa. Kun hahmon eri osat ehtivät hieman kuivahtaa, hahmon voi koota nopeammin, eikä hahmo painu lysyyn.

Jaa massa kahteen osaan. Pikachu on hahmona pullea ja sen pää ei ole merkittävästi vartaloa pienempi. Pyöritä osat palloiksi. Pyöritä pallopäisellä muotoiluvälineellä silmänkuopat ja kavenna päätä reunoilta.


Pyöritä mustasta sokerimassasta pienet pallon ja paina ne pallopäisellä muotoiluvälineellä silmänkuoppiin litteiksi. Lisää silmiin valkoisesta massasta pienet pallot. Paina kourupäisellä muotoiluvälineellä Pikachulle suu. 

Paina hammastikku vartalon läpi ja sivele elintarvikeliimaa tikkuun ja sen reunoille.


Muotoile pallopäisellä muotoiluvälineellä vartaloon jalat. Pyöritä pienemmästä palasta massaa kaksi pientä palloa ja litistä ne pitkulaksi. Liimaa ne jalkojen alle. Pyöritä samasta massasta kaksi pitkulaa ja litistä niitä päästä. Leikkaa veitsellä tai saksilla sormet. Anna käsien hieman kuivua ennen vartaloon lisäämistä. Paina kaksi hammastikun puolikasta vartalon molemmille puolille. Paina kädet kiinni hammastikkuihin.Muotoile sokerimassasta kaksi korvaa ja paina hammastikun puolikkaat kiinni niihin. Anna korvien hieman kuivua ennen päähän upottamista, jotta ne pysyvät pystyssä ilman tukea. Maalaa korvien päät mustaksi pastavärillä tai mustan tomuvärin ja kirkkaan alkoholin sekoituksella. Paina kaksi punaisesta massasta tehtyä palloa Pikachun poskiin.Sekoita keltaiseen massaan hieman CMC:tä, kauli 4mm:n paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä Pikachun häntä. Maalaa ruskealla pastavärillä puolet hännästä. Maalaa ruskealla pastavärillä raidat Pikachun selkään ja laita hahmo kuivumaan esimerkiksi lasia vasten. Liimaa häntä kiinni hahmoon, kun se on kuivunut tarpeeksi pysyäkseen pystyssä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto