tiistai 28. kesäkuuta 2016

Marenkileivokset
Ihanan raikkaat marenkileivokset sisältävät  täyteläistä sitruunatahnaa, kermavaahtoa, passionhedelmää ja karhunvatukoita. Leivospohjat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen vaikkapa vierasvaraksi. Sitruunatahnaakin voi tehdä isomman erän ja pakastaa. Leivoksiin voi laittaa myös kaupasta ostettua sitruunahilloa, mutta itse tehty on tietenkin paljon parempaa - ja huikean helppoa tehdä! Itse tehdyssä sitruunatahnassa on myös se etu, että marengeista jääneet keltuaiset voi käyttää tahnan tekoon.

Valmiit leivokset koristellaan syötävillä kukkasilla, kuten vaikkapa omasta puutarhasta löytyvillä orvokeilla.


Valmista marengit tällä ohjeella. Pursota marenkimassaa suljetulla tähtityllalla n. 7cm:n kiekoiksi. Aloita pursotus keskeltä ja pursota spiraali. Nosta tylla reunan päälle ja pursota vielä yksi kierros reunan päälle, jotta kiekon keskelle jää kuoppa. Tämä ohje riittää n. kymmeneen leivoskiekkoon. Paista kiekkoja kiertoilmassa 80 asteessa noin kaksi tuntia. Huomioi, että uunisi teho vaikuttaa marenkien paistoaikaan.

Valmista sitruunatahna hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä ennen käyttöä.Sitruunatahna

2 sitruunaa
80g sokeria
2 keltuaista
1rkl maissitärkkelystä
75g voita kuutioina

Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Laita kuori, mehut ja sokeri kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä. Vatkaa keltuaiset ja lisää ohuena nauhana kattilaan. Sekoita hyvin. Lisää maissitärkkelys ja keitä noin neljä minuuttia. Sekoita tahnaa koko ajan pohjia myöten, jotta se ei pala pohjaan. Kun tahna sakenee, nosta kattila pois liedeltä ja lisää voikuutiot. Sekoita, kunnes voi on sulanut tahnan joukkoon. Kaada valmis hillo ilmatiiviiseen purkkiin. Jäähdytä ennen käyttöä.

Pursota tahna tyllattomalla pursotuspussilla marenkikiekkojen keskelle. Vatkaa 2dl vispi- tai kuohukermaa jämäkäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Pursota kermavaahto sitruunahillon päälle tiheällä tähtityllalla.


Lusikoi passionhedelmää kermavaahdon päälle. Kymmenen kiekon koristeluun tarvitset kolme passionhedelmää. Viimeistele leivokset asettelemassa karhunvatukat ja orvokit leivosten päälle.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto