keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Korkokenkäkoriste sokerimassasta
Kaunis korkokenkäkoriste valmistuu nopeasti sokerimassasta helppokäyttöisillä muoteilla. Muoteissa on valmiiksi tikkauskuvio, joten voit valmistaa yksityskohtaisia ja keskenään identtisiä koristeita helposti. Muottisetin mukana tulee myös pienet osat, joiden avulla korkokenkä kuivuu oikean muotoiseksi. Korkokenkäkoristetta voi varioida mielensä mukaan vaihtelemalla värejä ja esimerkiksi lisäämällä kakkupitsiä vaaleanpunaisten osien päälle.Sekoita sokerimassaan 1/4 teelusikallista CMC-kuivatusainetta. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile siitä pitkula. Jauhota muotit maissitärkkelyksellä, jotta osat irtoavat helpommin ja pysyvät muodossaan. Paina sokerimassa korkomuotin toiseen osaan ja paina korkomuotin toinen puoli kiinni muottiin. Leikkaa muotin ulkopuolelle jäävät sokerimassat irti veitsellä.Irroita sokerimassa muotista ja anna koron kuivata hetken. Leikkaa saumakohdat terävällä veitsellä. Kauli valkoista massaa levyksi ja ota levystä pohjamuotilla kuvio.


Aseta korko kuivumaan kuivatuspalan viereen ja tue korkoa esim. CMC-purkilla. Sivele hieman liimaa koron päälle ja aseta pohjapala kuivatuspalan ja koron päälle.


Kauli vaaleanpunaista sokerimassaa, johon on sekoitettu hieman CMC-jauhetta, levyksi ja ota siitä lopuilla muoteilla kuviot. Jalkapöydän yli menevän osan voi koristella yksityiskohtaiseksi muottisettiin kuuluvalla muotilla (keskimmäisessä kuvassa oikealla). Laita kaikki kolme osaa puoliympyrän muotoisen kuivatuspalan päälle kuivumaan. Näin osista tulee tasaisen kaarevia.
Kun osat ovat niin kuivia, että ne pysyvät muodossaan ilman kuivatuspalaa, liimaa ne kiinni korkokenkään. Liimaa ohuempi nauha kantapään puolelle kenkää ja paksumman nauhan päät ohuen nauhan päiden päälle. Tue ohut nauha esim. CMC-purkilla ja aseta puolikaarenmuotoinen kuivatuspala korkokenkämuotin keskelle tukemaan vaaleanpunaisia osia. 

Viimeistele koriste esimerkiksi pienillä kukkamuoteilla valmistetuilla sokerimassakukkasilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto