lauantai 7. toukokuuta 2016

Tennarikoristeet sokerimassastaRistiäis- ja nimiäiskakkujen yksi suosituimpia koristeaiheita tällä hetkellä on suloiset pienet tennarikoristeet! Tapoja tennakoristeiden valmistamiseen on monia, mutta helpoiten koristeista saa keskenään samannäköiset ja kauniin yksityiskohtaiset Tennarimuoteilla. Tennarimuoteilla koristeita voi valmistaa sarjassa useammatkin ja laatu on tasaista. Laita tennaritehdas pystyyn! :)

Tennareiden ulkonäköä voi vaihdella käyttäen eri värisiä sokerimassoja. Värjää sokerimassa itse ja saat kauniita värejä hempeistä pastellisävyistä sähäköihin kirkkaisiin väreihin!


Sokerimassa tarvitsee tuekseen hieman siihen sekoitettua CMC-ainetta, joka nopeuttaa massan kuivumista. Näin koristeet pysyvät paremmin kasassa kokoamisen aikana. Käytä CMC:tä varsinkin silloin, kun käyttämäsi sokerimassa on erittäin pehmeää tai olet juuri värjännyt sen käyttäen paljon pastaväriä.

Kauli valkoista sokerimassaa levyksi ja leikkaa muoteilla pohjan reuna, kaksi pohjapalaa, kengän kärki ja kärjen reuna. Kauli mustaa tai haluamasi väristä massaa levyksi ja leikkaa siitä muoteilla kengän kieli ja kangasosa. Sopivan paksuinen massalevy on n. 2mm paksu. Tämän paksuisesta levystä muotit leikkaavat parhaiten. Jos sokerimassa tarttuu muotteihin, voi lisätä muotin päälle hieman maissitärkkelystä, jolloin massa ei jää niin helposti kiinni muotteihin. Leikkauspyörillä voi siistiä leikatun palan reunoja, jos niihin jää epätasaisuuksia. Jos nauhojen reiät eivät tahdo irrota, irtoamista voi helpottaa painamalla reiät uudelleen 3mm:n pallotyllalla.

Vinkki: 22cm:n kaulimessa tulee mukana kahdet "pampulat" joiden avulla massa on helppo kaulita tietyn paksuiseksi ja kauttaaltaan tasaiseksi!


Liimaa kaksi pohjapalaa päällekkäin. Liimaa pohjan reuna pohjapalojen ympärille niin, että päät ovat kärjessä. Sivele liimaa myös pohjan reunan sisäpuolelle.


Liimaa kangasosa pohja reunan sisäpuolelle siten, että yksityiskohdat jäädät ulkopuolelle. Paina muotoilusetin kapeapäisellä muotoiluvälineellä kangasosa kiinni aivan reunoja myöten. Ryttää pieni pala foliota kengän sisään tukemaan kielen kuivumista.


Sivele liimaa kielen reunoille ja aseta kieli nojaamaan folion päälle niin, että etureuna koskettaa pohjaa kärjestä ja kielen reunat kulkevat reikärivin alta. Paina ensimmäisiä reikiä alas keskelle ja anna kengän kuivua. Kun sokerimassa on kuivunut, voit poistaa foliopalat. Lisää joko sokerimassasta, satiininauhasta tai puuvillalangasta tehdyt nauhat.

Huomio, että mikäli teet kengälle toisen parin, voit valmistaa kengän muutoin samalla tavalla, mutta käännä pohjat toisinpäin. Näin saat kaksi eri jalan kenkää! :)

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto