torstai 5. toukokuuta 2016

Suolakaramellilla täytetyt muffinssit



Ripauksella suolaa maustettu kinuskikastike tekee näistä muffinsseista suussasulavan herkullisia! Tuoreet vadelmat tasapainottavat kastikkeen makeutta ja raikas tuorejuustokuorrutus täydentää makuja. Muffinssit jo itsessäänkin ovat herkullisen makuisia, taikina on maustettu sitruunankuorella ja valkosuklaalla.

Monikäyttöinen kinuskikastike soveltuu myös osaksi kakun täytettä tai vaikkapa macaron-leivoksien väliin. Lämmittämällä kastiketta siitä saa helpommin levittyvää. Huoneenlämpöinen kastike on helppo pursottaa muffinssien sisään. Valmista kastike jo etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä ennen käyttöä.

Suolakinuskikastike (Salted caramel)

150g sokeria
60g voita
80ml kuohukermaa
1/2tl suolaa

Kuumenna sokeria kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on muuttunut ruskeaksi ja seos on tasaista. Paloittele voi kuutioiksi ja lisää vähän kerrallaan samalla sekoittaen sokerin joukkoon. Lisää kuohukerma ohuena nauhana ja sekoita samalla. Seos saattaa kuohahtaa, kun voi ja kerma lisätään. Jatka sekoittamista pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Sekoita suola kastikkeen joukkoon ja anna jäähtyä ennen käyttöä. 
 
Säilytä kastike ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa. Kastike säilyy noin viikon.

Valkosuklaasitruunamuffinssit
12kpl

125g sokeria
120g voita
2 kananmunaa
100g valkosuklaata
1 sitruunan kuori
350g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2dl maitoa

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rakenteeltaan rikotut kananmunat ohuena nauhana voisokerivaahdon sekaan. Sekoita valkosuklaa taikinan sekaan. Raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinan sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kädenlämpöisen maidon kanssa.

Täytä muffinssipelti pronssinvärisillä muffinssivuoilla. Pursota taikina muffinssivuokiin. Näin taikinan saa siististi ja helposti annosteltua suoraan muffinssivuokaan.

Paista muffinsseja 180 asteessa n. 25 minuuttia. Testaa muffinssin kypsyys hammastikulla.


Tuorejuustokuorrutus

200g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita tai leivontamargariinia 
500g tomusokeria 

Vatkaa tuorejuusto ja voi/leivontamargariini kuohkeaksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa massa tasaiseksi. Kuorrutetta voi pitää hetken jääkaapista ennen muffinssien kuorruttamista. 
 

Anna muffinssien jäähtyä ennen täyttämistä. Paina omenaporalla reikä muffinssin keskelle. Pursota kinuskikastiketta muffinssin sisään.

Pursota tiheällä tähtityllalla spiraali muffinssin keskelle aloittaen muffinssin keskiosasta ja viemällä tyllaa ulospäin. Nosta pursotuksen pää samalla painetta hellittäen kuorrutteen päälle.

Leikkaa kertakäyttöisen pursotuspussin päähän pieni reikä. Pursota kinuskilla raidat kuorrutteen poikki ja viimeistele muffinssi tuoreella vadelmalla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto