lauantai 13. helmikuuta 2016

Oreobrowniet



Tämä suklaaherkku saa mehevyytensä tiiviistä brownietaikinasta ja vaniljatuorejuustosta. Rapeaksi paistuva pinta ja murskatut Oreo-keksit tekevät näistä brownieista erityisen herkullisen. Kaiken tämän lisäksi browniet on helppo valmistaa ja koristella vain sulalla valkosuklaalla.

Oreobrowniet
125g voita
225g tummaa suklaata, esim. Taloussuklaa
0,75dl kaakaojauhetta (leivontaan sopivaa)
2,5dl vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3,75dl sokeria
3 isoa kananmunaa
3tl vaniljasokeria

200g vaniljatuorejuustoa
1pkt (176g) Oreo-keksejä 

50g valkosuklaata


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa 22,5x22,5cm:n kakkuvuoka (myös muutamaa senttiä isompi vuoka sopii) leivinpaperilla. Sulata voi, suklaa ja kaakaojauhe vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sokerit ja kananmunat kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos sekä jauhot nuolijalla.


Kaada puolet taikinaseoksesta vuokaan. Tiputtele vaniljatuorejuusto taikinan päälle ja ripottele paloitellut Oreot tuorejuuston päälle.


Kaada loput taikinasta tuorejuuston ja Oreoiden päälle, levitä tasaiseksi. Ripottele loput Oreot taikinan päälle. Paina keksejä hieman taikinaan, jotta ne eivät pala paistuessa. Paista brownieita 175 asteessa n. 50min. Huomioi, että paistoaika lyhenee, mikäli käytät laakeampaa paistovuokaa. Browniet saavat jäädä keskeltä hieman taikinamaiseksi. Leikkaa jäähtynyt brownie paloiksi ja koristele pursottamalla sulaa valkosuklaata päälle.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto