torstai 10. joulukuuta 2015

Kynttiläkakku


Katso kaikki tähän kakkuun käytetyt tuotteet verkkokaupasta!

Jouluisen kynttiläkakun koristeet voi valmistaa päivää tai paria ennen kakun tarjoilua. Yksinkertaisen, mutta näyttävän kynttilänliekin saat upottamalla led-kynttilätuikun kakkuun valmiiksi kaiverrettuun kuoppaan.

Tämä kakku leivottiin 18cm:n vuokaan, mutta myös 15cm:n vuokaan leivottu kakku sopii tällaisen pienen led-tuikun alustaksi.Tee koristeet vähintään päivää ennen kakun tarjoilua, jotta lehdet pysyvät muodossaan kaarevina. Värjää kukkamassaa kuusenvihreällä pastavärillä vaaleanvihreäksi. Kukkamassa kuivuu nopeammin kuin sokerimassa. Kauli massa parin millimetrin ohuiseksi levyksi ja leikkaa suunnikasmuoteilla kuvioita massasta. Leikkaa tyllan isolla päällä lehteen lovia. Ohenna lehtien reunoja pallopäisellä muotoiluvälineellä muotoilutyynyn päällä. Näin saat koristeista aidomman näköisiä ja sirompia. Paina veitsellä ura lehden keskelle. Aseta lehdet kuivumaan rypistetyn folion päälle. Tee ainakin kahden kokoisia lehtiä, jotta saat koristeisiin vaihtelevuutta.

Värjää kukkamassaa punaiseksi burgundinvärisellä pastavärillä. Pyörittele sokerimassaa palloiksi ja paina piikkipäisellä muotoilusetillä reiät pallojen keskelle.Mittaa kakun keskelle led-tuikun kokoinen ympyrä ja kaiverra pintaan kuoppa pienellä veitsellä. Kuorruta kakku voikreemillä (200g voita ja 200g tomusokeria kuohkeaksi vatkattuna). Katso vinkit kakun kuorrutukseen Youtube-videoltamme! Valmista pikeeri. Tee pikeeristä hieman löysähköä, jotta se valuu kauniisti kakun reunoilta. Pursota pikeeriä tyllattomalla pursotuspussilla kakun reunalle ja anna valua reunaa pitkin. Kuorruta pikeerillä myös kakun päälliosa ja upota tuikku siihen.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto