keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Piparkakkutalo ja kaavat

Katso tämän piparitalon kaavat täältä >>

Tämän joulun piparitalo on aiempia taloja pienempi mutta sitäkin söpömpi! Runsaasti koristellun katon vastapainoksi seinistä tehtiin yksinkertaiset ja selkeät. Taloa voi muokata vaihtamalla ikkunoiden kokoa ja muotoa tai käyttämällä aiempien vuosien koristelupursotusmalleja. Ikkunat voi leikata esimerkiksi erilaisilla keksimuoteilla, kokeile esimerkiksi tähden tai salmiakin muotoista ikkunaa.

Klikkaa kuvat isommaksi ja muokkaa sopivaan kokoon esimerkiksi wordilla ja tulosta. Kauli piparitaikinaa n. 3mm:n levyksi ja leikkaa osat kaavojen mukaan.Voit koristella piparkakkutalon osat pikeerijauheesta tehdyllä pikeerillä tai valmistaa pikeerin itse. Käytä koristeluun 1mm:n kirjoitustyllaa. Pienten tyllien kanssa kannattaa käyttää adapteria, sillä adapteri antaa tukea tyllalle. Liimaa ikkunoiden toiselle puolelle palat liivatetta ikkunalaseiksi. Liivateikkunat voi viimeistellä pikeeripursotuksilla, kuten oikean puoleisessa kuvassa.

Katon koristelun voi jättää viimeiseksi ja sen voi koristella, kun talo on koottu. Tällöin ei tarvitse miettiä, miten pieni katonharja talon etupuolella vaikuttaa koristekuvioihin. 

Vinkki: Jos symmetristen kuvioiden toistaminen tuntuu vaikealta, voit hahmotella kuviot piparkakun pintaan elintarviketussilla.


Liimaa talon osat alustaan pallotyllan avulla. Näin saat saumoista tasapaksuiset.


Viimeistele katon reunat pienillä lenkeillä, jotka jäävät roikkumaan ilmaan. Hyvin vatkattu pikeeri ei katkea, vaikka pikeerilenkin jättäisi roikkumaan. Tee lenkit hitaasti ja rauhallisesti, jotta saat niistä tasakokoisia.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto