keskiviikko 2. syyskuuta 2015

VilliruusutVilliruusumuotit on monipuolinen muottisarja, jolla pystyy tekemään erilaisia kukkasia, esimerkiksi tällaiset villiruusut tai jopa pionit. Muottisarjaan kuuluu kolme eri kokoista villiruusumuottia. Vaihtelemalla muottikokoja ja ohentamalla terälehtiä kukkasista saa kauniin siroja ja herkkiä.


Aloita värjäämällä sokerimassaa haluamasi väriseksi. Tämä purppurainen sävy on tehty syreeninvärisellä pastavärillä, johon on sekoitettu hieman pastellivaaleanpunaista väriä. Kauli sokerimassaa tasaiseksi, n. 3mm paksuiseksi levyksi. Ota villiruusumuoteilla kuvioita massasta. Huomioi, että kuvioita ei kannata leikata liian montaa kerralla, sillä sokerimassa kuivahtaa helposti sillä välin, kun osaa kuvioista ohennetaan. Säilytä ylimääräinen massa esimerkiksi minigrip-pussissa, kun en työstä sitä. 

Siirrä sokerimassakuviot muotoilutyynyn päälle ja ohenna terälehtiä. Ota kukkamuottisetin pienimmällä muotilla yksi kukkakuvio kukan keskiosaa varten. Ohenna sitäkin pallopäisellä muotoiluvälineellä ja muotoile terälehdistä sydämenmallisia. Paina kevyesti urat kaikkiin kukkakuvioihin simpukkapäisellä muotoiluvälineellä.

Siirrä isoin kukka foliolla vuoratun kupin päälle. Sivele pieni määrä elintarvikeliimaa kukan keskelle ja nosta toinen samankokoinen kukka alemman kukan päälle. Paina kukka kiinni keskiosasta, pallopäinen muotoiluväline on kätevä tätä varten. Lisää pieniä foliopaloja kerrosten väliin, jotta kukasta tulee ilmava. Ota pienempi kukkakuvio ja liimaa se keskikohtaan aiemman kerroksen tyyliin. Lisää foliopaloja. Liimaa viimeisenä pienin kukka. Sivele kukan keskiosaan liimaa ja tipauta siihen kultaisia sokerihelmiä.

Tee kukkiin sopivat lehdet värjäämällä sokerimassaa oliivinvihreällä pastavärillä. Koska syreeninvärinen pastaväri ei ole kirkas ja puhtaan värinen, sille pariksi sopii parhaiten murretun värinen oliivinvihreä. Kauli massaa ohueksi n. 3mm paksuiseksi levyksi ja ota levystä lehtimuotilla kuvioita. Ohenna kuviot muotoilutyynyn päällä pallopäisellä muotoiluvälineellä ja viimeistele simpukkapäisellä muotoiluvälineellä. Aseta rypistetyn folion päälle kuivumaan.

Anna kukkien ja lehtien kuivua ainakin päivän. Kukkien kuivumista nopeuttaa, jos massaan sekoittaa kukkamassaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto