maanantai 21. syyskuuta 2015

Kakun kuorruttaminen voikreemillä ja valuva suklaaganache


Tällä videolla näytämme, miten kakku kuorrutetaan tasaisesti ja helposti voikreemillä. Samoja vinkkejä voit hyödyntää myös kermavaahtoa käyttäessä, mutta muista, että kermavaahto ei siedä kuumaa palettiveistä tai raappaa. Lisäksi neuvomme tällä hetkellä hyvin trendikkään ja hauskan valuvan suklaaganachen valmistuksen. Kakku on koristeltu villiruusulla, mutta koristeeksi kelpaisivat myös vaikkapa erilaiset karkit ja syötävät kukat.

Voikreemi
200g voita
200g tomusokeria
1rkl maitoa
pastaväriä 

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana ruokalusikallinen maitoa. Värjää kreemi lopuksi pastavärillä. Tähän kakkuun käytettiin vaaleanpunaista pastaväriä.
Laita kakku kylmään kuorrutuksen jälkeen. Suklaaganache levittyy siistimmin jähmettyneen kuorrutuksen päälle.


Suklaaganache
100g tummaa suklaata (esim. taloussuklaa)
50g kuohukermaa
1tl maissisiirappia tai pieni nokare voita 

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kuumenna kuohukermaa liedellä samalla sekoitellen, kunnes kerma juuri ja juuri kiehuu. Kaada kerma kulhoon suklaapalojen päälle ja anna levätä pari minuuttia. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää maissisiirappi tai voi.  

Ganache on käyttövalmista heti. Jos et käytä ganachea heti ja se jähmettyy, voit notkistaa sitä vesihauteessa ennen käyttöä.

Suklaaganachen suhde on 2:1, eli kaksi osaa suklaata ja yksi osa kuohukermaa. Tämä kakku oli halkaisijaltaan 18 cm ja tämä määrä ganachea riitti juuri.  

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto