maanantai 4. toukokuuta 2015

Ruusuruukkukakku äidille


Kaunis pursotetuin kukkasin koristeltu kakku on ihana tuliainen äitienpäivänä. Pursotetut ruusut voi korvata sokerimassakukkasilla, mutta pursotettujen kukkien etuna on se, että ne on helpompi syödä. Kakku on kuorrutettu samaan tyyliin kuin Halloween-kakku, eli päälliosa on jätetty kuorruttamatta. Tämäkin on etuna, jos koko kakun kuorruttaminen sokerimassalla ei tunnu mieluisalta.
Kumoa täytetty kakku tarjoilualustalle. Veistä kakun alareunoja ja nosta ylimääräinen kakkuaines kakun päälle. Näin kakku saa korkeutta ja ruusuruukku näyttää runsaammalta. Kuorruta koko kakku voikreemillä. Katso vinkit tästä postauksesta kakun tasaiseen kuorruttamiseen. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ennen sokerimassalla kuorruttamista.


Värjää valkoista sokerimassaa harmaaksi mustalla pastavärillä. Kauli harmaata sokerimassaa levyksi ja leikkaa siitä pitkä suorakulmionmallinen kaistale. Nosta kaistale kakun ympärille ja silota reuna. Leikkaa ylimääräinen massa kakun alareunasta veitsellä ja yläreunasta saksilla. Pyöritä sokerimassasta pitkä pötkö ja liimaa se elintarvikeliimalla tai pienellä määrällä vettä sokerimassan yläreunaan. Näin reunasta tulee siistimmän näköinen.

Maalaa harmaa sokerimassa hopeaksi sekoittamalla hopeista kimallepulveria ja kirkasta alkoholia maaliksi ja sivelemällä sitä kakun pintaan. Alkoholi haihtuu kakun pinnalta, joten kakku on myös lapsien turvallinen syödä.


Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi (350g) ja tomusokeri (350g) kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen maitoa ja vatkaa tasaiseksi. Värjää kreemi syreeninvärisellä ja pastellivaaleanpunaisella pastavärillä. Värjää osa oliivinvihreällä. Tämä kreemimäärä on mitoitettu 15cm:n irtopohjavuokaan leivottuun kakkuun. Huomioi kreemin määrä, jos koristelet halkaisijaltaan isompaa kakkua.

Käytä pursottamiseen ruusutyllia (iso ja pieni). Pursota pieni tippa kreemiä ison kukkanaulan päälle ja paina siihen kiinni pala leivinpaperia. Pursota ruusuja ruusupursotusvideon ohjeiden mukaisesti kukkanaulaa samanaikaisesti pyörittäen. Nosta pursotettu ruusu naulan päältä tarjottimelle ja laita ruusut jääkaappiin jähmettymään.


Nosta jähmettyneet ruusut leivinpaperin päältä saksilla ja siirrä kakun pinnalle. Asettele erikokoiset kukkaset tasaisesti eripuolille kakkua. Pursota lehtityllalla lehtiä kukkien väliin ja kakun reunoille painamalla pursotuspussia ensin kovemmin ja sitten hellittämällä painetta ja nostamalla tyllan ylös.

Liimaa lopuksi valkoinen kakkupitsinauha kakun reunaan sivelemällä pitsinauhaan hieman vettä tai elintarvikeliimaa ja painamalla nauha kiinni kakkuun. Tässä kakussa käytetty nauha oli Chantilly-pitsimaton keskimmäinen pitsinauha, joka leikattiin keskeltä kahtia saksilla.


2 kommenttia:

 1. Hei! Hieno kakku!Voiko kaupan nestemäisillä elintarvikeväreillä värjätä voikreemiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiitos! Nesteväreillä voi värjätä voikreemiä, mutta kannattaa ottaa huomioon, että nestevärit saattavat vaikuttaa kreemin koostumukseen. Jos pysyttelet vaaleissa väreissä, ongelmaa tuskin on :) Lisäksi voit jättäää tuon ruokalusikallisen maitoa pois, jos käytät nestevärejä. Näin kreemistä ei tule liian lurua ja se on helppo pursottaa! :)

   PoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto