tiistai 5. toukokuuta 2015

Kakkupitsin valmistus -video


Youtube-kanavamme toisella videolla opetamme kauniin kakkupitsin valmistuksen. Laadukkailla Cake lace -tuotteilla onnistut varmasti. Tutustu kakkupitsituotteisiin täällä.


Kakkupitsiseos (100g) ja kakkupitsimattojen käyttö:
 1. Laita 50ml vettä ja 4 ruokalusikallista (42 grammaa) kakkupitsijauhetta yleiskoneeseen. 

  2. Sekoita seosta täydellä teholla kaksi minuuttia.


  3.       Lisää puoli teelusikallista (2,5ml) Part B:tä. Part B on pitsijauhepakkauksen mukana tulevassa pienessä purkissa.

  4.       Vatkaa täydellä teholla viidestä kahdeksaan minuuttia, kunnes seos on tasaista. Kakkupitsiseosta on mahdollista värjätä pastellisävyisiksi pastaväreillä. Tumman tai voimakkaan värin aikaansaamiseksi suosittelemme airbrush- tai sprayvärejä.

  5.       Mikäli käytät valmista kakkupitsiainetta, sinun ei tarvitse kuin sekoittaa massa tasaiseksi purkissaan ennen pitsimaton päälle levittämistä.

  6.       Levitä seosta pitsimaton päälle marsipaaniveitsen avulla. Älä käytä teräviä veitsiä silikonimattoja käsitellessäsi. Levitä seos huolellisesti pitsikuvion päälle mahdollisten ilmakuplien poistamiseksi, lisää seosta tarvittaessa. Kaavi ylimääräinen seos pois ennen kuivattamista/paistoa.

  7.       Kakkupitsin voi kuivattaa huoneilmassa (6-8h) tai valmiiksi lämmitetyssä uunissa (50°C - 80°C, 10-15min). Valmis kakkupitsi ei tunnu tahmealta. Kun pitsimatto on jäähtynyt, kumoa matto leivinpaperin päälle. Irrota pitsiä maton reunasta muoviveitsen avulla. Paina veitsi kevyesti pitsin päälle ja kuori mattoa muutama sentti kerrallaan. Siirrä veistä ja jatka pitsin irrottamista, kunnes pitsi on irronnut kokonaan. Pitsiä voi halutessaan leikata esimerkiksi saksilla.
   
  8.       Säilytä valmis pitsi taiteltujen leivinpaperien välissä kuivassa huoneilmassa. Älä säilytä pitsejä suoraan päällekkäin, jotta ne eivät tartu toisiinsa säilytyksen aikana. Valmiit pitsit säilyvät muutaman kuukauden.

  9.       Jauheesta tehty kakkupitsiseos säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna noin viikon.

  1 annos kakkupitsiseosta (100g) riittää n. 1-2 kakkupitsimattoon riippuen pitsimaton mallista.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto