maanantai 20. huhtikuuta 2015

RuusupursotusvideoRuusupursotus herkullinen koriste muffinssien tai kakkujen päällä. Kun koristelet muffinsseja, voit pursottaa ruusut suoraan muffinssin päälle. Muffinssia on helppo pyöritellä käsissä samalla kun pursottaa. Jos haluat tehdä ruusuja kakun päälle, ruusu kannattaa pursottaa kukkanaulan päälle ja nostaa siitä esim. saksilla kakun päälle. 

Pursotusta varten voi käyttää kermavaahtoa tai voikreemiä. Voikreemi on kermavaahtoa kestävämpi vaihtoehto, sillä vaikka se pehmenisi lämmön vaikutuksesta, kreemin voi aina pistää hetkeksi jääkaappiin. Jähmetyttyää hetken pursotusta voi jatkaa entiseen tapaan.
Suklaamuffinssit
12kpl

100g vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
100g kaakaojauhoa
100g taloussuklaata
75g voita
3 kananmunaa
200g sokeria
1dl maitoa
2rkl vahvaa kahvia

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää pilkottu voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Lisää vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Lisää lopuksi kahvi.

Laita muffinssivuoat muffinssipellille. Täytä vuoat 3/4 täyteen. Paista 20-25 minuuttia 175 asteessa. Kokeile kypsyys hammastikulla.

Voikreemi
n. 12 muffinssille

400g leivontamargariinia tai voita
400g tomusokeria
syreeninväristä pastaväriä

Huomioi, että kreemin menekki riippuu pursotettavien ruusujen koosta!

Jos leivontamargariini ei ole valmiiksi huoneenlämpöistä, pehmitä leivontamargariinia hieman mikrossa ennen käyttöä. Sekoita yleiskoneella tomusokeri leivontamargariinin sekaan vähän kerrallaan ja laita kone sitten täysille n. 5 minuutiksi. Näin kreemistä tulee varmasti tarpeeksi kuohkeaa ja siten helpompaa pursottaa. Värjää kreemi lopuksi pastavärillä sopivan sävyiseksi.

Kauho kreemi pursotuspussiin, jossa on iso ruusutylla. Sulje pussi pussinsulkijalla ja pursota videon ohjeiden mukaisesti.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto