perjantai 3. huhtikuuta 2015

Helpot kreemikakut: Liukuvärjätty kreemikakku


Mustavalkoinen on aina tyylikäs väriteema, mutta toisaalta yllättävä yhdistettynä kakkujen koristeluun. Kolmiraitainen kreemipinta on tarkoituksella jätetty siistiksi. Halutessaan värejä voi sekoittaa ja pursottaa siten, että raidat eivät ole tasaisia. Näin värjäyksestä saa liukuvamman. 

Alla on esitelty muutama vinkki, joiden avulla kakun pinnasta saa sileän ja reunoista skarpin terävät. Kun pohjatyön tekee huolella, kakun koristelu helpottuu loppuvaiheessa.

Kakku on leivottu 18cm:n irtopohjavuokaan ja valmis kakku on noin kaksi senttimetriä vuokaa korkeampi. Ohjeen kreemimäärä on mitoitettu tämän kokoiseen kakkuun. Voikreemi
500g voita tai leivontamargariinia
500g tomusokeria
2rkl maitoa

Pehmitä voi tai leivontamargariini mikrossa. Vatkaa sen sekaan tomusokeri pienissä erissä. Lisää lopuksi maito ja vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.

Kakun kuorrutus käy helpoiten pyörivän kakkutelineen päällä, sillä alla käytetty raappatekniikka vaatii tasaisesti pyörivän alustan. Leikkaa pahvisesta kakkualustasta kakun kokoinen ympyrä ja kumoa kakku sen päälle. Siirrä kakku pyörivän kakkualustan päälle. Näin kakun voi helposti siirtää myöhemmin kakkutelineen päälle.

Leikkaa terävällä veitsellä mahdolliset epätasaisuudet kakun reunasta. Tämä helpottaa kakun kuorruttamista tasaiseksi.

Kuorruta kakku voikreemillä. Yritä saada kreemipinnasta mahdollisimman tasainen. Ei haittaa, vaikka pinnassa näkyisi kakunmuruja, sillä ne peittyvät myöhempien kerroksien alle. Laita kakku jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Päällikerrokset on helpompi levittää jähmettyneen pinnan päälle.


Värjää kaksi kolmasosaa lopusta voikreemistä mustalla pastavärillä tummanharmaaksi ja vaaleanharmaaksi. Siirrä voikreemit pursotuspusseihin, joissa on korityllat.
Seuraava niksi tekee kakun kuorruttamisesta liukuvärityyliin helppoa, sillä pursotetut raidat ovat tasakokoisia ja näin lopputuloksesta tulee siisti. Pursota erivärisillä kreemeillä raitoja kakun reunaan samalla pyörivää alustaa liikuttaen. Kiehauta vettä ja laita palettiveitsi ja metalliraappa kuumaan veteen lämpenemään.


Aseta kuuma metalliraappa kakunreunaan ja pyöritä kakkualustaa. Pyyhi välillä raappaan tarttunut kreemi ja jatka alustan pyörittelyä. Pidä raappaa hetki kuumassa vedessä ja jatka. Käännä yläreunaan jääneet ylimääräiset kreemit kakun päälle palettiveitsellä.

Siirrä kakku pyörivältä alustalta tarjoilualustalle ja viimeistele sokerihelmillä ja mustilla kakkukynttilöillä. Städterin sokerihelmet ovat hyvin hammasystävällisiä, sillä metallinhohtoisten helmien tapaan ne eivät ole liian kovia pureskeltaviksi. :)
2 kommenttia:

  1. Hei! Kuinkakohan paljon tuota kreemitäytettä pitäisi suurentaa että tulisi riittävä määrä 7 munan kakkuun? Kakku on kyllä hieno!

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Kakun kokoonhan vaikuttaa myös se, kuinka korkeat täytekerrokset kakussa on. Itse tekisin n. 1,5 kertaisen kreemin.

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto