perjantai 27. maaliskuuta 2015

Sitruunadonitsit


Herkulliset sitruunadonitsit sopivat vaikkapa pääsiäisen juhlintaan. Kirkkaanväriset donitsit eivät välttämättä tarvitse mitään muuta koristetta kuin kauniin värisen kuorrutuksen. Kuorrutuksen värjäysmahdollisuudet ovat rajattomat, voit sekoittaa pastavärejä kuorrutteeseen ja luoda omaan kattaukseesi ja teemaasi sopivat sävyt.



Sitruunadonitsit
(12kpl)

1/2 kuppia sokeria
1 kananmuna
30g margariinia tai voita sulatettuna
ripaus suolaa
1 1/4 kuppia vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl vaniljauutetta
1/2 kuppia maitoa
sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini tai voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Kauho taikina pursotuspussiin ja pursota rasvalla voidellulle donitsipellille. Jätä donitseille hieman kohoamisvaraa ja pursota donitsipelti n. 1/3 täyteen.

Paista 175 asteessa kiertoilmalla n. 8min tai kunnes donitsit ovat reunoilta kullanruskeita.

Helppo kuorrutus
1 1/4 kuppia tomusokeria
1,5 rkl maitoa
pastellipinkkiä ja keltaista sekä hieman oranssia pastaväriä

Sekoita kulhossa tomusokeri ja maito tasaiseksi seokseksi. Jaa kuorrute kahteen kuppiin ja värjää pastavärillä. Kauniin auringonkeltaisen värin saa, kun sekoittaa keltaisella värjättyyn kuorrutteeseen pienen tipan oranssia pastaväriä.

Kasta donitsi kuorrutteeseen ja nosta sivuun jähmettymään. Jos haluat koristella donitseja esimerkiksi sokerihelmillä, tee se heti kuorruttamisen jälkeen, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä ja koristeet pysyvät kiinni donitsin pinnalla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto