keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Helpot kreemikakut: RuusukepursotuskakkuKultaisella kyntteliköllä ja vaaleanpunaisilla ruusukkeilla koristeltu täytekakku on kuin päivitetty versio prinsessakakusta. Vaaleanpunainen ja kulta sopivat upeasti yhteen ja antavat ylellisen vaikutelman. Kynttelikköjä löytyy myös pinkkinä, punaisena ja kermanvaaleana. Värejä voi vaihdella mielensä mukaan. Kauniilta näyttäisi myös liukuvärjätty pursotus.


Ruusukkein koristeltuun kakkuun uppoaa aikalailla voikreemiä, mutta toisaalta taas sitä ei ole paljon yhdessä palassa. Ruusukkeiden kokoa ja siten kakkuun käytettyä kreemimäärää voi säädellä eri kokoisten tyllien avulla. Isoon kakkuun kannattaa varata iso tylla, jotta pursotukset näyttävät sopusuhtaisilta.Valitse haluamasi tylla. Tässä mallit erilaisista tyllista ja niiden pursotusjäljistä. Kierretylla, jota tässä kakussa käytettiin, jättää kierteisen ruusukkeen. Tähtityllan pursotusjälki on selkeämpi. Viimeisen tyllan (ns. french tip) pursotusjälki on tiheintä ja urat eivät ole yhtä syviä, kuin kahdessa ensimmäisessä tyllassa.Voikreemi:

800g voita tai leivontamargariinia
800g tomusokeria
2rkl maitoa

Vatkaa voi tai leivontamargariini ja maito kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri pienissä erissä, jotta se ei pöllyä. Vatkaa, kunnes kreemi on tasaista, kuohkeaa ja melkein valkoista. Värjää haluamallasi pastavärillä ja sekoita tasaiseksi.

Tämän kakun voikreemi värjättiin roosan ja pastellivaaleanpunaisen värisillä pastaväreillä. Aloita kuorruttamalla koko kakku kreemillä. Tasainen pinta helpottaa pursotusta ja mikäli ruusukkeiden väliin jää aukkoja, ne eivät paista niin helposti tasaisen ja samanvärisen pohjan ansiosta. Kreemi on helppo levittää kakun pintaan, kun kakku on pyörivän kakkualustan päällä. Levitä kreemi kiehuvassa vedessä lämmitetyllä palettiveitsellä.

Pursota ruusukkeita kakun alareunaan. Aloita ruusuke ja vie tyllaa hitaasti oikealle muodostaen spiraali. Jatka ruusukkeita kunnes pääset toiselle riville. Aloita toisen rivin ruusukkeet kahden alemman rivin ruusukkeen välistä, jotta ruusukkeet ovat lomittain.Jos haluat, että ruusukkeiden päät jäävät näkyviin (yllä oleva kuva), pidä pursotuspussia kohtisuoraan kakkua vasten. Jos haluat, että ruusukkeiden päät jäävät piiloon, kallista pursotuspussia hieman vasemmalle, jolloin kreemi osuu kakkuun hieman sivusta.

Jos ruusuke menee pieleen tai pursotuspussiin päässyt ilmakupla poksahtaa ja pilaa yksittäisen ruusukkeen tai koko pursotuksen, kaavi kreemi takaisin pursotuspussiin ja aloita alusta.


2 kommenttia:

  1. Oi, tässäpä olikin hyvä opastus noin kauniiseen pursotukseen. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Aika pienellä vaivalla saa näyttävän koristelun kakkuun. Lisäksi pursottelu on aika terapeuttista :)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto