perjantai 13. helmikuuta 2015

Burleskikakku


Polttareihin toivottiin burleskiaiheista kakkua ja monien koristevaihtoehtojen jälkeen päädyin tummaan ja dramaattiseen mustan, tummanpunaisen ja kullan väriyhdistelmään. Tämän kakun koristeet voi valmistaa etukäteen, kakkupitsin jopa kuukausia etukäteen, mutta myös esimerkiksi edellisenä tai samana päivänä. Näistä koristeista vain sulat vaativat noin päivän kuivatusajan, jotta ne pysyvät kakun päällä muodossaan.Aloita koristeiden teko sulista. Jos et ehdi kuivattaa sulkia yli päivää, lisää sokerimassan joukkoon hieman CMC:tä kuivumisen nopeuttamiseksi. Kauli sokerimassaa n. 3mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä suorakulmioita. 

Leikkaa suorakulmioiden yläkulmat pois ja kavenna alareunaa. Ohenna sulkaa, erityisesti sen ulkoreunoja muotoilutyynyn päällä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Paina veitsellä ura sulan keskelle ja kuvioi pinta simpukkapäisellä muotoiluvälineellä.


Paina simpukkapäisellä muotoiluvälineellä reunoja niin, että niistä tulee epätasaisia. Urat voivat olla kevyempiä sulan keskellä. Leikkaa sulkiin rakoja ja viiltoja. Asettele sulat kuivumaan rutistetun folion päälle.

Kun sulat ovat kuivuneet, maalaa ne tilkkaan kirkasta alkoholia sekoitetulla tomuvärillä. Käytä kakun värimaailmaan sopivia värejä: kultaista ja burgundinpunaista kimallepulveria ja mustaa tomuväriä. Anna sulkien kuivua vähintään päivän.


Tee tummanpunaisia ruusuja sokerimassasta ruusuohjeen avulla. Tomuta ruusuja burgundinpunaisella kimallepulverilla ja mustalla tomuvärillä. Näin ruusut erottuvat kauniisti punaiselta alustaltaan.

Paina sokerimassaa rintakoru- ja helminauhamuotteihin. Laita muotit pakastimeen n. 10 minuutiksi ja paina kuviot ulos muotista. Maalaa koristeet kultaisiksi kimallepulverin ja kirkkaan alkoholin avulla.

Valmista mustaa kakkupitsiä Victoriana-kakkupitsimaton avulla. Yksi matollinen riittää koko kakkuun. Kuorruta kreemillä päällystetty kakku burgundinpunaisella sokerimassalla. Sivele siveltimellä liimaa kakun reunoihin ja kiinnitä kakkupitsi kakun reunaan. Jos pitsin kohdistaminen tuntuu vaikealta, voi pitsin liimata siten, että se jää alareunastaan liian pitkäksi. Ylimääräisen pitsin voi leikata esimerkiksi pizzaleikkurilla tai muulla terävällä veitsellä siististi pois. 

Liimaa koristeet kiinni kakkuun pikeerillä. Asettele sulkia ruusuröykkiön viereen kuin lehdiksi ja kakun alareunaan. Liimaa ruusujen keskelle ja viereen kultaisiksi maalattuja rintakoruja. Liimaa rintakoru myös alareunan sulkien viereen.


Asettele lopuksi kultainen helminauha kakun päälle.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto