torstai 29. tammikuuta 2015

Helpot kreemikakut: Poimupursotus


Maailmalla trendikkäiden kreemikakkujen koristelu on helpompaa kuin uskoisikaan. Vaihtelemalla värejä ja pursotustyylejä kakuista saa kauniita taideteoksia.

Jos sokerimassalla tai marsipaanilla kuorruttaminen tuntuu työläältä tai jos aika ei riitä koristeiden näpertelyyn, näyttävän koristelun saa aikaan myös erilaisilla kreemipursotuksilla ja valmiilla koristeilla. Valikoimistamme löytyy monia erilaisia valmiita koristeita. Valitse tilaisuuteen sopivat koristeet, poimi niistä muutama värisävy ja koristele kakku pursotuksin.


Voikreemi
300g voita
300g tomusokeria
tilkka maitoa

Pehmitä voi mikrossa. Vatkaa voi ja maitotilkka sekaisin. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vatkaa sitten noin 5 minuuttia kunnes kreemi on kuohkeaa. Värjää haluamillasi pastaväreillä.


Kumoa kakku kakkutelineen päälle. Jos tarjoilet kakun lautaselta tai kakkualustalta, voit käyttää apunasi kätevää pyörivää kakkutelinettä. Kuorruta kakku kreemillä palettiveistä apuna käyttäen. Levitä kreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Kreemi antaa tarttumapinnan pursotuksille ja mikäli pursotuksien väliin jää rakoja, kakku ei kreemikerroksen ansiosta paista läpi.  Viimeistele pinta sileäksi tasaisella koristeluraapalla.


Valitse haluamasi värit koristeiden perusteella. Tässä kakussa käytettiin muffinssisetin viirikoristeita. Jaa loppu kreemi kolmeen osaan. Värjää näistä kaksi vihreäksi ja vaaleanpunaiseksi. Siirrä kreemit pursotuspusseihin, joissa on pallotyllat. Voit pursottaa testipursotukset leivinpaperin päälle ja kokeilla, millä tyylillä saat sopivimman lopputuloksen. Vasemman puoleisessa kuvassa kaksi alinta palloa on painettu kahden erilaisen lusikan kapealla päällä, ylimmässä lusikkapäällä.


Pursota kakun reunaan pallorivi. Paina kevyesti lusikalla suunnilleen pallon keskiosasta ja vedä lusikkaa oikealle. Jatka näin kunnes koko rivi on käsitelty. Lisää uusi pallorivi vaihdellen värijärjestystä ja toista.


Jatka pursotusta kakun ympäri. Pursotusten käsittely lusikalla helpottuu eivätkä värit sekoitu, kun kastat lusikkaa kiehuvassa vedessä. Kuivaa lusikan pää paperiin ennen käyttöä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto