keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kultainen jouluKaunis kullanhohtoinen joulukakku syntyy yksinkertaisista elementeistä. Kaikki koristeet marjoja lukuunottamatta tehdään muoteilla ja ne voi tehdä samana päivänä kuin kakku tarjoillaan. Koristeet voi valmistaa myös etukäteen.


Kauli valkoisesta sokerimassasta muutaman millin paksuinen levy ja ota siitä erilaisilla muoteilla lehti- ja lumihiutalekuvioita (misteli-, ruusunlehti-, lumihiutalemuotit). Lehdet ja bambikuviot on helpompi maalata tai tomuttaa, kun ne ovat saaneet kuivua n. 15 minuuttia. Tällöin niitä on myös helpompi siirrellä. Värjää lehdet kultaisella kimallepulverilla. Voit tomuttaa lehdet pelkällä kimallepulverilla tai sekoittaa siihen pienen tilkan alkoholia, jolloin väri on voimakkaampi. Ota bambimuotilla kaksi bambikuviota valkoisesta massalevystä ja maalaa ne myös kultaisiksi. 

Tässä kakussa käytettiin pienempää bambimuottia (kakun halkaisija 15cm). Isompaan kakkuun voi käyttää isompaa bambimuottia, jotta koristelu näyttää sopusuhtaiselta.


Liimaa bambikuviot valkoisella sokerimassalla kuorrutetun kakun päälle. Asettele lehtiä ensin kakun molemmille reunoille pohjaksi kranssille. Liimaa sitten loput lehdet alla olevien päälle. Pyörittele burgundinpunaisella pastavärillä värjätystä sokerimassasta pieniä palloja ja liimaa pallot kranssiin. Lisää lopuksi lumihiutalekoristeet.

Maalaa kakun reuna kultaisella kimallepulverilla, johon on sekoitettu tilkka kirkasta alkoholia. Käytä mahdollisimman isoa sivellintä, esimerkiksi sivellin koko 10. Alkoholi haihtuu pois kakun pinnalta, joten se on turvallinen myös lasten syödä. Maalipinta saa näyttää epätasaiselta ja siveltimenvedot näkyä.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto