torstai 20. marraskuuta 2014

Minion-muffinssit


Minionit ovat Itse Ilkimys -elokuvasta tuttuja pieniä keltaisia hahmoja. Ne ovat sekä lasten että aikuisten suosikkeja, eikä ihmekään, sillä hauskat hahmot ovat hyvin ilmeikkäitä ja vauhdikkaita. Minioneiden ilmeikkyys tekeekin näistä muffinsseista erityisen hauskat koristella - voit varioida hahmojen ilmeitä ja tehdä jokaisesta muffinssista erinäköisen.Aloita kuorruttamalla muffinssit voikreemillä. Voikreemi tasoittaa muffinssin pintaa ja sokerimassa tarttuu helpommin kiinni tasaiseen kreemikerrokseen kuin suoraan muffinssiin. Käytin yhdeksään muffinssiin kreemin, johon tuli 100g voita ja 100g tomusokeria kuohkeaksi vatkattuna. Päällystä muffinssit keltaisella sokerimassalla. Katso tarkemmat ohjeet muffinssien päällystämiseen täältä!

Kauli valkoista massaa levyksi ja leikkaa siitä tyllilla silmiä. Käytin isoa tyllaa (tähtitylla 14mm, kierretylla 18mm tmv.) yksisilmäisten koristeluun ja pienempää tyllaa (ruusutylla, kiemura) kaksisilmäisten koristeluun. Liimaa silmät kiinni elintarvikeliimalla.


Jätä kaksisilmäisten minionien silmien väliin riittävästi tilaa, jotta harmaat kakkulat mahtuvat niiden ympärille. Lisää silmiin ilmettä leikkaamalla keltaisesta levyksi kaulitusta massasta tyllilla silmäluomia. Liimaa luomet elintarvikeliimalla kiinni silmiin.

Värjää sokerimassaa harmaaksi mustalla pastavärillä tai sekoita valkoista ja mustaa massaa. Kauli massasta paksuhko levy ja leikkaa siitä nauhoja. Kiepauta nauhat silmien ympärille.


Kauli mustasta massata levy ja leikkaa ohuita nauhoja. Kiinnitä nauhat liimalla kakkuloiden reunoille. Sekoita ruskeaa pastaväriä ja kirkasta alkoholia ja maalaa minioneille ruskeat silmät. Alkoholi haihtuu pois sokerimassan pinnalta. Voit käyttää myös ruskeaa nesteväriä. Viimeistele silmät painamalla mustat sokerimassapallot niiden keskelle. Maalaa suut alkoholilla ohennetulla mustalla pastavärillä tai mustalla nestevärillä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto