perjantai 24. lokakuuta 2014

Porkkanakakkudonitsit Halloween-väreissä


































Donitsivuoka  on ehdottomasti tämän syksyn suosituin tuotteemme!

Kanelidonitsien ohjeesta on helppo muokata erilaisia versioita. Näitä porkkanakakkumuffinsseja varten vaihdoin sokerin ruokosokeriksi, lisäsin porkkanaraastetta, inkivääriä ja kanelia. Myös vehnäjauhon määrää on lisätty porkkanaraasteen kosteuden takia. Porkkanaraaste tekee muffinsseista ihanan mehukkaita varsinkin kuorrutteen kanssa nautittuna. Näiden donitsien kanssa sopisi valkosuklaakuorrutekin, mutta kokeilin vaihtelun vuoksi vaahtokarkkikuorrutetta.

Porkkanakakkudonitsit
12kpl

1/2 kuppia ruokosokeria
1 kananmuna
30g voita
2tl kanelia
1tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 1/2 kuppia vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

4 porkkanaa pieneksi raastettuna
1/2 kuppi maitoa

Kuppimitat voi muuntaa esimerkiksi Googlesta löytyvillä muuntolaskureilla tai käyttää käteviä Cup-mittoja!

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi porkkanaraaste taikinan joukkoon nuolijalla käännellen. Kauho taikina pursotuspussiin ja pursota rasvalla voidellulle donitsipellille. Jätä donitseille hieman kohoamisvaraa ja pursota donitsipelti n. 2/3 täyteen.

Paista 175 asteessa kiertoilmalla n. 8min tai kunnes donitsit ovat reunoilta kullanruskeita.
Vaahtokarkkikuorrutus 
(n. 12 donitsille) 
 
1 kuppi tomusokeria
1/8 kuppia vettä
50g voita
100g vaahtokarkkeja

Sulata voi ja vesi kattilassa hellalla keskilämmöllä. Lisää vaahtokarkit. Minivaahtokarkkeja ei tarvitse pilkkoa, mutta isommat kannattaa pilkkoa esim. saksilla nopeamman sulamisen takaamiseksi. Sekoita seosta, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Sekoita tomusokeri seoksen joukkoon. Värjää halutun väriseksi pastaväreillä. Kuorrutus värjääntyy helposti, joten ole varovainen värien annostelun kanssa.


Upota donitsi kuorrutteeseen. Koristele esimerkiksi mustaksi värjätyllä pikeerillä. Pursota pikeerillä hämähäkinverkkokuvio pursottamalla ensin donitsin ulkoreunalta keskelle viivat. Käytä pursotukseen kirjoitustyllaa, adapteria ja kertakäyttöisiä pursotuspusseja. Yhdistä viivat pursottamalla kaaret viivojen väliin.


Jos koristelet donitseja sokerihelmillä tai koristerakeilla, lisää koristeet heti kuorrutuksen jälkeen. Koristeet tarttuvat helpommin hieman kosteaan kuorrutteeseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto