lauantai 11. lokakuuta 2014

Noidan pata -kakku


Halloween-kakkuja on aina yhtä hauska tehdä. Kun mielikuvituksensa päästää valloilleen, saa pienelläkin vaivalla näyttävän näköisiä ja pelottavia kakkuja. Mikäli kakun kuorrutus yhdellä isolla massalevyllä ei luonnistu, tämä kaksiosainen kuorrutustyyli on juuri sopiva. Epätasaisuudet sokerimassassa vain parantavat lopputulosta. Värejäkään ei tarvitse sekoittaa kovin tarkasti sokerimassaan. 

Tämä kakku leivottiin 15cm:n reunavuokaan. Täytä kakku  edellisenä iltana, jotta se varmasti ehtii jähmettyä tarpeeksi jääkaapissa ennen koristelua. Tee myös koristegeeli (ohje alempana) hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Koristeet voit myöskin tehdä edellisenä iltana tai vähän ennen kakun koristelua. Käytä halutessasi CMC-jauhetta, jotta koristeet kuivuvat nopeampaa. Huomioithan, että mikäli haluat koristeiden olevan koholla (kuten tässä kakussa violetit lonkerot), ne kannattaa tehdä vähintään edellisenä päivänä.

Kakun koristelua voi varioida mielensä mukaan. Tähän kakkuun sopisi esimerkiksi kahvat padan reunoille, luita, käärmeitä, kauha..

Sekoita roosaa ja sinistä  pastaväriä sokerimassan joukkoon ja pyörittele siitä lonkero. Laita lonkero kuivumaan esimerkiksi kakkuvuoan päälle. Kakun koristeet kannattaa aina sovittaa suoraan oikeankokoisen kakkuvuoan tai paperista leikatun mallin päälle. Näin mittasuhteet pysyvät sopivina ja valmiissa kakussa on oikeankokoiset koristeet. Painele pallotyllalla suomuja lonkeroihin. Voit käyttää mitä tahansa tyllaa, jälki vaihtelee mallin mukaan. Pyörittele vaaleanpunaisesta massasta pieniä palloja ja liimaa ne lonkeroihin kiinni. Painele muotoiluvälineellä kuopat pallojen keskelle.

Pyöritä valkoisesta sokerimassasta silmät. Voit maalata silmät kokonaan pastaväreillä. Sekoita muutamaan pastaväritippaan tilkka kirkasta alkoholia. Alkoholi tekee väristä juoksevampaa, mutta haihtuu pois huoneilmassa. Pyöritä mustasta massasta matoja ja toukkia. Laita ötökät kuivumaan folion päälle.


Kumoa kakku kakkualustan päälle. Leikkaa alareunoja pois ja päällystä kakku voikreemillä (150g leivontamargariinia ja 150g tomusokeria vatkattuna kuohkeaksi vaahdoksi). Värjää sokerimassaa vihreäksi. Voit jättää pinnan marmoroiduksi tai marmoroida sitä vielä enemmän esimerkiksi sekoittamalla vihreän massan joukkoon  mustaa massaa. Valmiissa kakussa sekoitettu väri kuultaa hienosti koristegeelin läpi. Kauli marmorivärjätystä massasta levy ja kuorruta sillä kakun pinta.

Värjää sokerimassaa ruskeaksi, kauli siitä levy ja kuorruta kakun reunat. Pyöritä lopusta massasta pötkö ja liimaa se kakun reunan ympärille. Pötkön paksuus riippuu käyttämäsi koristegeelin määrästä. Sekoita pienessä kipossa pronssinväristä kimallepulveria ja tilkka alkoholia. Sekoita toisessa kipossa mustaa pastaväriä ja alkoholia. Maalaa isolla siveltimellä kakun reuna. Jälki saa olla epätasaista. Maalaus on helppo tehdä, jos kakku on pyörivän kakkualustan päällä. Toisella kädellä voi pyörittää kakkua alustoineen ja toisella sutia maalia.


Kauli ruskeaa tai harmaata massaa levyksi ja painele siihen mukulakivikuvio koristelaatalla. Liimaa sokerimassalevy kakkualustaan. Maalaa ohennetulla mustalla pastavärillä ja hopeasta kimallepulverista tehdyllä maalilla mukulakivikuvio.Koristegeeli

1/4 kuppia sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/4 kuppi sitruunamehua
1/4 kuppia vettä

Sekoita sokeri ja maissitärkkelys pienessä kattilassa. Sekoita mukaan mehu ja vesi vähän kerrallaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Laita levy päälle ja keitä keskilämmöllä kunnes seos kiehahtaa ja paksuuntuu. Värjää geeli halutun väriseksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen käyttöä. Säilö valmis geeli jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.

Levitä kakun pinnalle aikaisemmin valmistamasi koristegeeli. Geelin määrää voi säädellä itse. Itse käytin 15cm:n halkaisijalta olevaan kakkuun kokonaisen geeliannoksen. Lisää lopuksi koristeet kakun päälle.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto