perjantai 18. syyskuuta 2015

Siili- ja kettumuffinssit


Muffinssien koristelussa vain taivas on rajana. Esimerkiksi hauskoja eläinaiheisia muffinsseja on helppo koristella spagettityllan, voikreemin ja sokerimassan avulla. Muffinssit leivottiin mustiin pallokuvioisiin muffinssivuokiin.

Voikreemi koostuu vain tomusokerista, voista ja tilkasta maitoa. Vatkaa 150g huoneenlämpöistä voita ja 150g tomusokeria sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää vatkaamisen aikana 2rkl maitoa. Jatka vatkaamista kunnes kreemi on vaaleaa ja ilmavaa. Värjää kreemi oranssiksi tai harmaaksi. Laita pursotuspussiin pieni adapteri ja spagettitylla. Muista sulkea pussi pussinsulkijalla, jotta pursotusjäljestä tulisi tasaista. Yhdellä satsilla kreemiä koristelee n. 12 muffinssia.

 


Aloita siilimuffinssien koristelu pursottamalla harmaalla kreemillä siilin piikit. Aloita muffinssin reunasta ja suuntaa tylla siten, että piikit tulevat vinoon. Jatka rivejä kunnes muffinssi on täynnä piikkejä. Muotoile vaaleanruskeasta sokerimassasta pallo ja litistä sitä päältä. Paina peukalolla siilille silmänkuopat ja muotoile leukaa. Tee samasta massasta pienet korvat. Muotoile tummanruskeasta tai mustasta massasta pienet pallot silmiksi ja nenäksi. 




Pursota muffinssin pinta täyteen oranssilla kreemillä. Kettumuffinsseissa pursotussuunnalla ei ole merkitystä, mitä sekaisempi, sitä pörröisemmältä kettu näyttää. Kauli valkoista sokerimassaa levyksi ja ota siitä ympyrämuotilla ympyrä. Näissä muffinsseissa käytin toiseksi pienintä ympyrämuottia. Voit korvata muotin esim. sopivan kokoisella juomalasilla. Leikkaa ympyrästä samalla muotilla kuvio viimeisen kuvan mukaisesti.


Paina valkoiset sokerimassapalat muffinssin alareunoille. Taita massan alareunaa alaspäin. Värjää sokerimassaa oranssiksi ja leikkaa siitä kolmioita. Aseta kolmiot kiinni muffinssit yläreunaan korviksi. Korvien ja pään rajaa sekä valkoisten sokerimassapalojen väliä voi häivyttää pursottamalla niihin lisää kreemiä. Pyörittele tummanruskeasta tai mustasta sokerimassasta pallot silmiksi ja nenäksi.

2 kommenttia:



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto