maanantai 15. syyskuuta 2014

Nalle, kielo- ja lemmikkikoristeet
Sain pyynnön tehdä pienen Konsta-pojan kastejuhlaan kakut. Kakun suhteen ei oikeastaan ollut mitään erityistoiveita. Päädyin tekemään sokerimassasta pieniä kukkakoristeita, valkoisia kieloja ja sinisiä lemmikkejä sekä nallekoristeen. Hempeät pikeeripursotukset ovat aivan vaaleanvihreät. Nallen alla alustana on Alexandra-kakkupitsimatolla tehty sokeripitsi.

Kakun päällä oleva sokerimassa on värjätty taivaansinisellä pastavärillä, johon on sekoitettu hieman violettia. Näin väri ei ole liian sähäkkä, vaan se sopii koristeisiin.

NallekoristeAloita nallekoriste värjäämällä sokerimassaa vaaleanruskeaksi. Sekoita sokerimassaan CMC-kuivatusainetta. Pyöritä massasta kaksi palloa, pienempi päätä varten ja isompi vartaloa varten. Muotoile vartaloa hieman päärynänmalliseksi. 

Paina sormin nallen kasvoihin kuono ja silmänkuopat. Paina puikulapäisellä muotoiluvälineellä urat korvien kohdalle. Pyöritä ruskeasta massasta kaksi pientä palloa ja litistä ne pallopäisellä muotoiluvälineellä. Paina korviin urat simpukkapäisellä muotoiluvälineellä ja leikkaa alareunat tasaisiksi. Lisää nallen päähän ja vartaloon uria veitsillä. Urat saavat nallen näyttämään enemmän vanhanaikaiselta nallekarhulta. 

Sivele korvien kohdalla oleviin uriin elintarvikeliimaa ja liimaa korvat kiinni päähän. Paina mehupilli, grillitikku tai cocktailtikku nallen vartalon läpi. Pilli antaa tukea, kun pää asetetaan sen päälle. Pyöritä ruskeasta massasta kaksi pötköä, tee niihin viiltoja ja kynnet simpukkapäisellä muotoiluvälineellä. Liimaa pötköt kiinni nallen kylkiin.


Muotoile ruskeasta kaksi jalkaa. Tässä nallekoristeessa nallen jalat ovat suhteessä käsiin paljon isommat ja leveämmät. Liimaa jalat nallen vartalon alle. Liimaa pää kiinni nallen harteille. Nallen päätä voi asetella hieman vinoon, kuten tämän koristeen kohdalla tein. 

Värjää sokerimassaa siniseksi ja lisää sekaan hieman violettia, jotta väristä tulee sama kuin lemmikkikoristeissa. Kauli massaa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohut nauha. Leikkaa nauha kahtia ja taita molemmat puolet lenkeiksi. Yhdistä lenkit pienemmällä palalla ja liimaa rusetti nallen kaulaan. Tomuta nallen silmänkuoppia, kuononpäätä, käpäliä ja jalkoja valkoisella tomuvärillä. Näin nallesta tulee kuluneemman näköinen. Tee tikkauspyörällä tikkausjälkeä käpäliin ja jalkoihin, vartaloon, päähän ja korviin. Liimaa mustat sokerihelmet silmiksi. Värjää pieni pala massaa mustaksi ja muotoile siitä nenä. Liimaa nenä kiinni.

KukkakoristeetKauli valkoisesta sokerimassasta levy ja ota siitä pieniä kukkakuvioita kukkamuotilla. Ohenna pallopäisen muotoiluvälineen pienemmällä päällä kukan terälehtiä. Ohenna terälehtiä muotoilutyynyn päällä. Muotoilytyyny joustaa (toisin kuin esim. silikonialusta), jolloin ohennus on helpompaa eikä terälehtiin tule reikiä. Pyöritä sokerimassasta pieniä palloja ja paina niiden keskelle kuoppa pallopäisellä muotoiluvälineellä. Liimaa ohennettu kukka kuoppaan.


Värjää sokerimassaa siniseksi. Lisää värin sekaan hieman violettia väriä. Kauli sokerimassaa levyksi ja ota levystä kukkamuotilla kukkakuvioita. Ohenna lehtiä puikulapäisellä muotoiluvälineellä. Aseta kukat kuivumaan rutistetun kaksinkertaisen folion päälle. Paina kukan keskelle keskiosa ristipäisellä muotoiluvälineellä.Sävytä kukkien keskiosia sivelemällä niihin hieman keltaista tomuväriä. Lisää keltaisen päälle vielä hieman valkoista tomuväriä.

Kielojen ja lemmikkien lisäksi tein pieniä valkoisia kukkasia kukkamuottisetin pienimmällä muotilla. Ohensin niiden terälehtiä pallopäisen muotoiluvälineen pienemmällä päällä ja painoin ristipäisellä muotoiluvälineellä keskiosat kukkien keskelle. Nämä pienet kukat kuivuvat muotoonsa myös tasaisella alustalla, eikä niitä ole pakko siirtää folion päälle kuivumaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto