perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pupukakku

Tällaisen yksinkertaisen pupukakun ehtii tehdä vielä tänä pääsiäisenä! Pupukoristeen voit tehdä päivää ennen kakun tarjoilua tai samana päivänä, kunhan lisää sokerimassaan CMC-jauhetta ja tekee koristeen vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Kakun kuorrutukseen voi käyttää mitä tahansa strösseleitä, mitä kotoa löytyy.

Pupukoristeesta voi tehdä yksityiskohtaisen tomuvärin ja elintarviketussin avulla, mutta myös pelkkä pupun siluetti on nätti sinällään. :)
Kauli valkoista sokerimassaa levyksi. Lisää ennen kaulintaa n. ½tl CMC:tä, mikäli haluat koristeen kuivuvan nopeammin. Leikkaa massalevystä pupumuotilla kaksi pupukuviota. Liimaa kaksi tikkaritikkua toisen pupukuvion päälle ja liimaa toinen pupukuvio tikkujen päälle. Anna kuivua pari tuntia. Lisää vaaleanpunaista tomuväriä siveltimellä korviin ja nenänpäähän. Piirrä lopuksi pupun ääriviivat elintarviketussilla.
Valmista sokerikreemi sekoittamalla 150g leivontamargariinia ja 100g maustamatonta tuorejuustoa keskenään. Vatkaa mukaan 200g tomusokeria. Värjää kreemi vaaleankeltaiseksi. Kuorruta kakku (tässä halk. 15cm) puolella 2/3 kreemistä. Lisää loppuun kreemiin haluttu määrä sokerihelmiä tai strösseleitä. Tässä kakussa käytettiin punaisia, mintunvihreitä ja vaaleanpunaisia helmiä. Levitä strösselikreemikerros kakun pintaan.

Kakun voi viimeistellä pienillä yksinkertaisilla kukkasilla. Näiden kukkasten kanssa ei tarvitse erikseen odotella kuivumista, sillä kukat voi painaa pallopäisellä muotoiluvälineellä kuppimaisesti suoraan kiinni kakkuun. Kukkien tilalla voi käyttää myös pieniä suklaamunia.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto