tiistai 8. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskorikakku


Söötti korikakku tarjoillaan kauniin kakkutelineen päältä. Tipun tilalle voisi yhtä hyvin tehdä vaikka pupun samaan tyyliin kuin viime vuoden pääsiäiskakussa. Koristeet voi tehdä päivää tai kahta ennen kakun koristelua. Kakun kuorrutustyyli on ihanteellinen niille, jotka kammoavat koko kakun kuorrutusta sokerimassalla. :)Värjää sokerimassaa keltaiseksi, kauli levyksi ja ota liljamuotilla levystä kuvio. Ohenna kuviota muotoilutyynyn päällä pallopäisellä muotoiluvälineellä. Laita narsissi kuivumaan mukin päälle asetetulle foliolle. Värjää sokerimassaa oranssiksi ja kauli siitä levy. Leikkaa levystä n. 2cm leveää nauhaa ja ohenna nauhan toista reunaa pallopäisellä muotoiluvälineellä muotoilutyynyn päällä. Kiepauta pala nauhaa itsensä ympäri ja liimaa ruusuke narsissin keskelle.

Värjää sokerimassaa sinisellä ja lisää mukaan tippa pinkkiä pastaväriä. Kauli massasta levy ja ota levystä kukkakuvioita kukkamuoteilla. Ohenna terälehtiä. Laita kukat kuivumaan rutistetun folion päälle. Paina kukat kuppimaiseen muotoon pallopäisellä muotoiluvälineellä. Liimaa kukan keskelle keltaisia ja valkoisia sokerihelmiä. Tee samaan tyyliin myös valkoisia kukkia.


Värjää sokerimassaa vihreäksi oliivinvihreällä pastavärillä. Kauli massa levyksi ja leikkaa nauhat rusettia varten. Paina nauhoihin pieniä keltaisia massapalloja. Yhdistä rusettilenkkien pään liimaamalla ja anna kuivua hetki. Yhdistä kaksi lenkkiä pienellä pätkällä nauhaa ja aseta lenkit kuivumaan folion päälle kolmannen kuvan tapaan. Tee pieniä massapätkiä ja aseta ne kuivumaan kaarevalle pinnalle, esimerkiksi kelmurullan päälle. Lenkkien määrä riippuu niiden pituudesta, kakun koosta ja siitä, miten tiuhaan niitä haluaa laittaa. Halkaisijaltaan 20cm:n kakkuun tarvitaan n. 10 3cm:n lenkkiä.


Tee viiden munan kakkupohja ja paista se 20cm:n vuoassa. Täytä myös pienet jalkapallovuoat samalla taikinalla. Kun pohjat ovat jäähtyneet, täytä ne mangotäytteellä. Anna kakun hyytyä yön yli. Kumoa kakku kakkutelineelle. Korimaisen ulkomuodon saamiseksi leikkaa kakun alareunaa. Tee voikreemi vatkaamalla 350g voita ja 350g tomusokeria yleiskoneella kuohkeaksi vaahdoksi. Värjää kreemi vaaleanvihreäksi pastaväreillä. Kuorruta kakku kreemillä. Huomioi, että kaikkea kreemiä ei käytetä tässä vaiheessa.

Mangotäyte
3dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1prk mangopyreetä (Bonne)
(sokeria maun mukaan)
8 liivatelehteä
purkkipersikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mangopyree. Täytteestä tulee raikas ilman sokeriakin, mutta sitä voi halutessaan lisätä, sillä pyreessä ei ole yhtään lisättyä sokeria. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää pilkotut persikat jokaiseen täyteväliin erikseen. Täytä myös tipukakku mangotäytteellä (n. 1,5rkl per täyteväli). Persikoita ei tarvitse laittaa tipukakkuun, sillä sitä on helpompi muotoilla ilman persikkasattumia.


Värjää sokerimassaa ruskeaksi ja kauli siitä levy. Päällystä kakun reunat sokerimassalla.Leikkaa ylimääräinen massa pois yläreunasta saksilla ja alareunasta veitsellä. Ei haittaa, vaikka alareunasta pilkottaisi hieman kreemiä, sillä ruohopursotusta voi tehdä myös alareunan viimeistelemiseksi. Tee veitsellä ristikkäisiä viiltoja kakun reunalle. Pyöritä sokerimassasta kaksi pötköä ja paina niiden päät kiinni vierekkäin. Pyöritä kahta pötköä käden alla siten, että pötköistä tulee kaunis punos. Nosta punos kakun reunalle.
Irrota hyytyneet pikkukakut jalkapallovuoista ja yhdistä ne kreemillä. Päällystä tipu kreemillä. Kauli vaaleankeltaisesta sokerimassasta levy ja kuorruta tipu massalla. Nosta kuorrutettu tipu kakun päälle. Värjää sokerimassaa oranssiksi ja tee massasta pienet jalat. Lisää tipulle yksityiskohdar: siivet, nokka, silmät ja pieni töytö pään päälle.

Laita pursotuspussiin pieni adapteri, spagettitylla ja loput vihreästä kreemistä. Pursota ruohoa kakun pinnalle asettamalla tylla lähelle kakun pintaa, painamalla pursotuspussia ja sitten nostamalla nopeasti ylös. Asettele kuivuneet kukkakoristeet kakun päälle. Tee kakun reunaan viilto veitsellä. Aseta kuivunut nauhanpätkä viillon päälle ja mittaa seuraavan viillon paikka. Paina nauhojen reunat kakun sisälle. Jatka näin, kunnes nauharivi menee koko kakun ympäri. Liimaa lopuksi rusetti kiinni kakun etureunaan.0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto