tiistai 18. maaliskuuta 2014

Vintage-tyyliset muffinssit ja muffinssien kuorruttaminen sokerimassalla

Vintage ja vanhanaikainen glamour on muodikasta myös leivonnan maailmassa. Kauniit muffinssit on helppo koristella vintage-henkisiksi muutamalla kikalla. Kaikki muffinssit saavat näyttää erilaisilta. Leivo muffinsseja lempiohjeellasi, kuorruta ne sokerimassalla (kuvalliset ohjeet alla) ja koristele!
Rintakorukoristeet on tehty Karen Daviesin silikonimuotilla ja kuivuneet koristeet on sävytetty hopeisella kimallepulverilla. Rusetit on tehty rusettimuotilla ja niiden reunat on viimeistelty tikkauspyörällä, kuten myös tikatut kuorrutuksetkin. Liukuvärjätyt vaaleanpunaiset ruusut on tehty ruusuohjeen avulla. Helmilaatat on tehty helminauhamuotilla. Silikonimuotin avulla tehty helminauha on varmasti tasapaksuista. Sivele nauhan reunalle liimaa ja kiepauta nauha rullalle. Tee pieni määrä pikeeriä pikeerijauheesta ja pursota pilkkuja, kiemuroita ja spiraaleja sokerimassan pinnalle.

Muffinssien kuorruttaminen sokerimassalla
Valmista voikreemi vatkaamalla 100g pehmeää leivontamargariinia tai voita ja 100g tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Tekemistäni mustikkamuffinsseista ei tullut tasaisia, mutta se ei haitannut, sillä kreemikerros toimii tarttumapinnan lisäksi tasoitteena sokerimassan ja muffinssin välissä. Levitä kreemi mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi muffinssin päälle.


Kauli sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä ympyrämuotilla ympyrä. Tämän muottisarjan toisiksi pienin muotti on juuri sopivan kokoinen muffinssin päällystämiseen. Aseta sokerimassaympyrä kreemin päälle. Tasoita ympyrä tasaiseksi esimerkiksi Flexi smootherin avulla. Tasoittamiseen käy myös kakkutasoitin tai koristeraappa. Flexi smoother on joustavaa materiaalia ja siksi mielestäni sillä oli helpoin tasoittaa pienet muffinssit.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto