lauantai 22. maaliskuuta 2014

Muffinssien koristelu kakkupitsillä


Kakkupitsillä voi koristella myös sokerimassalla kuorrutettuja muffinsseja. Muffinssien koristelussa parasta on se, että niihin voi käyttää jämäpaloja, eli pieniä kakkupitsin paloja ei tarvitse heittää hukkaan. Mustavalkoiset muffinssit ovat värimaailmaltaan tyylikkäitä ja pitsikoristelu on niin helppo tehdä, että koristelun helppous tuntuu suorastaan huijaamiselta. ;)

Mustikkamuffinssit
n. 20 muffinssia

150g leivontamargariinia tai voita
160g sokeria
2 kananmunaa
1,5dl kermaviiliä
250g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1dl maitoa
200g pakastemustikoita

Vatkaa margariini tai voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa huolella. Lisää joukkoon kermaviili. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda. Sekoita jauhoseos ja maito vähän kerrallaan vuorotellen taikinan joukkoon. Sekoita lopuksi jäiset mustikat taikinan joukkoon nuolijalla.

Laita mustat muffinssivuoat muffinssipellille. Täytä vuoat 3/4 täyteen. Paista muffinsseja 15-20min, kunnes muffinssien reunat ovat kullanruskeita. Kokeile vielä kypsyys hammastikulla. Anna muffinssien jäähtyä täysin ennen koristelua.
Kuorruta jäähtyneet muffinssit sokerimassalla ohjeen mukaan. Valmista haluamasi värinen kakkupitsi ohjeen mukaan. Kakkupitsi säilyy kuukausia, tämäkin pitsi paistettiin tammikuussa ja maaliskuussa se oli yhä joustavaa ja alkuperäisen näköistä. Säilö valmis kakkupitsi taitellun leivinpaperin välissä.

Sovita kakkupitsiä muffinssin pinnalle ja suunnittele sille paikka. Värjätyt kakkupitsit saattavat päästää väriä, joten niitä ei kannata enää liimauksen jälkeen irroittaa ja siirtää. Sivele muffinssin pintaan ohuelti liimaa. Liimaa tarvitaan vain sen verran, että pinta on hieman kostea. Liiallinen liimankäyttö saattaa irrottaa väriä pitsistä.
Paina pitsi kiinni muffinssin pinnalle ja leikkaa ylimääräiset pois. Pitsiosiot saavat olla erilaisia kooltaan ja muodoltaan. Viimeistele muffinssi yksinkertaisella muotilla tehdyllä kukkasella, joka on kuivatettu foliokupissa kaarevan muodon saamiseksi. Liimaa kukan keskelle hopeisia sokerihelmiä. Helmiä voi liimata myös muffinssien pinnalle.Vaaleanpunainen kakkuteline on keraaminen ja sopii hyvin mustavalkoisten muffinssien alustaksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto