maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kakkupitsi

Kakun pitsimatto Chantilly

Saimme valikoimiimme Cake Lace -kakkupitsitarvikkeita. Kakkupitsi on jauheen ja silikonimuotin avulla tehtyä taipuisaa täysin syötävää pitsinauhaa. Pitsillä voi koristella kakkuja, pikkuleipiä tai vaikkapa muffinsseja. Taipuisuutensa ansiosta kakkupitsin voi kiertää kakun ympäri, eikä se katkea. Silikoniset muotit on suunniteltu niin, että valmiista kuvioista tulee mahdollisimman yksityiskohtaisia ja siten aidonnäköisiä. Laadukas jauhe ja tarkoin ohjeistettu valmistusprosessi takaavat sen, että valmis pitsi onnistuu, se on helppo irroittaa muotista ja se kestää. 
Pitsimatot Art deco, Sweet lace ja Chantilly

Valikoimistamme löytyy kolmea eriväristä kakkujauhetta: valkoista, mustaa ja punaista. Kakkupitsimassaa on mahdollista värjätä esimerkiksi pastaväreillä. Jokaisen maton mukana tulee englanninkielinen DVD, jolla neuvotaan kakkupitsin käyttöä. Lisäksi mukana tulee myös kirjalliset suomenkieliset ohjeet.

Olen itse kokeillut muita kakkupitsimerkkejä, mutta en ole ollut tyytyväinen lopputuloksiin. Ohjeet ovat olleen mielestäni liian suurpiirteisiä ja kakkupitsimassa liian juoksevaa, eikä se ole levittynyt tarpeeksi tasaisesti ohjeiden noudattamisesta huolimatta. Tämän kakkupitsin kanssa tällaista ongelmaa ei ole. Kakkupitsimassa on sekoitus vedestä, jauheesta ja Part B-aineesta, jonka avulla massasta tulee kuohkeaa, helposti levitettävää ja valmiista pitsistä joustavaa.Kakkupitsi on nopea valmistaa, sillä sen ei tarvitse antaa kuivua tunteja huoneenlämmössä. Pitsimatto laitetaan uuniin ja se kuivuu minuuteissa. 

Laita neljä ruokalusikallista kakkujauhetta keittiökoneeseen. Lisää puoli desilitraa vettä ja sekoita nopeimmalla teholla kaksi minuuttia. Lisää puoli teelusikallista Part B -ainetta ja sekoita nopeimmalla teholla neljästä viiteen minuuttia. Vatkaa huolellisesti. Lusikoi massaa kakkupitsimaton päälle ja levitä marsipaaniveitsellä tasaisesti. Voit levittää massaa useita kerroksia, jotta se on varmasti levittynyt tasaisesti, eikä ilmakuplia ole. Kaavi lopuksi ylimääräinen massa pois matolta. Tästä määrästä massaa tulee noin kaksi matollista kakkupitsiä riippuen matosta.

Laita pitsimatto valmiiksi lämmitettyyn uuniin ja paista 70-90 asteessa 12-15 minuuttia riippuen uunista. Itse paistoin omat kakkupitsini 70 asteessa. Huomioi, että punaisesta ja mustasta jauheesta tehty kakkupitsimassa vaatii pidemmän paistoajan, noin 15-20 minuuttia. Ota matto pois uunista ja anna jäähtyä. Kakkupitsi irtoaa reunoilta, kun se on valmista. Mikäli pitsi ei irtoa helposti, laita se vielä hetkeksi uuniin. Kumoa matto pitsipuoli alaspäin. Aloita irroittaminen reunasta. Irroita pitsi vähän kerrallaan veitsen avulla, jotta pitsi ei veny turhaan. Liimaa kakkupitsi kiinni kakkuun elintarvikeliimalla tai pienellä määrällä vettä. Ole tarkka liiman tai veden säännöstelyssä, jotta värit eivät leviä! Pitsimattoa voi leikata saksilla haluamaansa muotoon.

Valmiit pitsit säilyvät ilmatiiviisti pakattuna kuukausia, joten kaikkea pitsiä ei tarvitse käyttää heti. Sekoitettu kakkupitsimassa säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna viikon.


Pitsimatto Alexandra

Kakkupitsit ovat helppo ja tehokas tapa tehdä yksinkertaisesta kakusta upea taideteos!


2 kommenttia:

  1. Moikka! Kysyn tätä kautta, että järjestätkö kakkukursseja vielä tänä keväänä? Myöhästyin ensi lauantain kurssin ilmoittautumiselta ja nyt haikailen uusia kursseja.. =)

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Tänä keväänä järjestämme vielä yhden kurssin, jolla harjoitellaan sokerimassakoristeiden tekoa. Lisätietoja kurssita http://www.kakkusankarit.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/06082009-151229/Products/1171D

    Muita kursseja, joita kurssitarjonnastamme löytyy, järjestämme seuraavan kerran syksyllä. :)

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto