maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kakkukurssilla Carlo's Bakeryssa


Oletko tutustunut Cake Boss -nimiseen kakkuohjelmaan? Ohjelma on katsottavissa Netflixissä ja sitä näyttää myös TV5-kanava nimellä Kakkukuningas. Itse aloin katsoa tätä sarjaa vuonna 2010 ja jäin heti koukkuun! Cake Boss on tositv-sarja, joka sijoittuu New Jerseyn Hobokeniin, jossa italialainen perhe pitää Carlo's Bakery -nimistä leipomoa. Ohjelmassa esitellään huikeiden kakkujen lisäksi koristelutyylejä sekä perinteisiä italialaisia leivonnaisia. Upeiden kakkujen lisäksi ohjelmassa on mukavasti italialaiseen tyyliin sopivaa draamaa. Sarjan henkilöt, joista suurin osa on omistaja Buddyn perhettä, ovat kakkujen ohella yksi lempparijutuistani.

Olimme viime kesänä matkalla New Yorkissa koko Kakkusankari-perheen voimin. Vaikka viikon mittainen reissu olikin erittäin hektinen ja tarkkaan aikataulutettu, sain nipistettyä itselleni muutaman tunnin omaa aikaa ja matkustin Hobokeniin kakkukurssille. Pidän yrityksemme kakkukurssit, mutta en ollut itse koskaan osallistunut muiden pitämille kursseille. Tämä teki osallistumisesta entistäkin jännittävämpää.

Varasin ja maksoin kurssipaikan netissä Carlo's Bakeryn nettisivuilla. Reissuviikollemme oli muutama kurssivaihtoehto, joista Master class tuntui minulle sopivimmalta. Kurssisivujen yhteydessä on jokaisen kurssin kohdalla ohjeistus kurssin tasosta. Kurssilla, jonka valitsin, harjoiteltiin kakkujen kuorruttamista, brush embroiderya, erilaisia ryöhelötekniikoita ja kerroskakkujen kokoamista. Kaikki nämä asiat olivat minulle entuudestaan tuttuja, mutta ajattelin, että kurssi itsessään olisi niin hieno kokemus, että vanhojen asioiden kertailu ja siinä samalla uusien vinkkien oppiminen ei tuntuisi tylsältä. Kannattaa suosiolla valita hieman haastavalta tuntuva kurssi! Olin hieman yllättynyt, kun kurssin aluksi kysyttiin, kuka meistä on aiemmin käsitellyt sokerimassaa. Kurssilaiset olivat hyvin eritasoisia. Mukana oli mm. tyttö, joka ei ollut koskaan aiemmin koristellut kakkuja, mutta halusi kokeilla tietääkseen, voisiko hänestä tulla isona leipuri.

Hotellimme oli Manhattanilla ja matkustin Hobokeniin junalla. Juna-asemalta otin taksin Carlo's Bakeryn kakkutehtaalle. Aiemmin Carlo's Bakery oli vain leipomo-konditoria Washington Streetillä, mutta nyt siellä sijaitsee konditoria ja itse leipomo ja kakkutehdas sijaitsee Lackawannan teollisuusalueella.


Kurssin aluksi meitä kierrätettiin ympäri leipomoa. Kakkutehdas oli aivan käsittämättömän iso, mutta valitettavasti kuvaaminen oli kielletty suurimmassa osassa tiloja. Pysäyttävin näky leipomossa oli jättimäisen suuri lasikoppi, joka oli täynnä huikean isoja kakkuja. Kurssipäivä oli perjantai ja jäähdytetty huone oli täynnä upeita hääkakkuja. Siis niitä valtavia taideteoksia, joita näkee television kakkuohjelmissa.


Ensiksi kurssilla kuorrutettiin valmiiksi kreemitetty kakku. Tiesin jo ennalta, että New Yorkin kesät ovat kuumia, varsinkin heinäkuussa. Matkamme ajan vallinnut helleaalto oli pahimmillaan juuri kurssipäivänä - ulkona oli 39 astetta lämmintä. Vaikka kurssitilassa oli ilmastointi päällä, sokerimassan käsittely oli hyvin, hyvin haastavaa. Kuvassa näkyvä kiiltävä punainen kakku on kuorruttamani ja sen kiilto johtuu ilmankosteudesta ja kuumuudesta. Koristeiden kiinnittäminen kakkuun oli todella vaikeaa, kun punainen kuorrute valui ja valui.


Kurssiopettaja April kertoi opetuksen ohessa leipomon arjesta ja leipurin koulutuksesta Amerikassa. Kurssilla tehdyt kakut pakattiin kakkulaatikoihin ja ne sai ottaa mukaansa. Kaikki kurssilaiset saivat myös omat Carlo's Bakery -essut muistoksi kurssista.

Minun kakulleni kävi vähän huonosti. Alkuperäinen suunnitelma oli suunnata johonkin lähipuistoon ja nautiskella ihana kakkupiknik. Teollisuusalueelta oli kuitenkin vähän liian pitkä matka puistoihin ja tuskastuttavan sään takia päätimme lähteä käymään alkuperäisessä Carlo's Bakeryssa. Saimme vastaanotosta ohjeet ja lähdimme kävelemään kohti konditoriaa. Kakku ei kuitenkaan pitänyt melkein 40 asteen kuumuudesta, vaikka matkaa oli vain pari kilometriä. Lisäksi kakun kantaja saattoi pidellä kakkua hieman vinossa ja päästyämme Hobokenin keskustaan kakku oli kaltevampi kuin Pisan torni. Tiesin ennestään, että konditoria olisi hyvin suosittu paikka ja että sisälle pitäisi jonottaa. Paikan päällä selvisi, että konditorian ulkopuolella oleva jono oli niille, joilla oli ennestään jo lippu. Vähän matkan päässä olleen lippujonon odotusaika oli puolitoistatuntia! Tuskallisen kävelymatkan jälkeen ulkona odottelu ei kuulostanut houkuttelevalta, joten päätimme skipata konditoriavierailun ja suunnata läheiseen irkkupubiin kaljalle. Pyysimme tiskiltä haarukat ja siinä sitten hienostuneesti nautimme herkullista, hieman romahtanutta suklaakakkua oluen keran. ;)

 Tässä muutamia herkkuja matkaltamme. Kävimme Magnolia Bakeryssa hakemassa cupcaket. Magnolia Bakery on mahdottoman söpö pieni cupcake-kahvila. Se on sisustettu kauniisti ja keittiö on avoin, joten leipurien työtä pääsee seuraamaan läheltä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto