keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväkakku
Ystävänpäiväkakku syntyy helpoista elementeistä: sydämenmuotoisesta kakusta, pääsky-, kukka- ja sydänkoristeista. Kakun koristeista pääskyt kannattaa tehdä esimerkiksi päivää ennen, jotta ne ehtivät hieman kuivahtaa ja pysyvät muodossaan, vaikka niiden reunat ulottuisivatkin kakun yli. Kakku leivottiin sydänreunavuokaan (3 munan kakkupohja).

Kauli valkoista massaa levyksi ja ota siitä kaksi pääskykuviota keksimuotilla. Leikkaa myös nauha ja asettele se kuivumaan kuten ensimmäisessä kuvassa. Sivele sinistä kimallepulveria pääskyjen selkiin ja siipien reunoihin. Käsittele samaan tapaan nauhan reunat keltaisella kimallepulverilla. Viimeistele koristeet mustalla elintarviketussilla ja kirjoita teksti nauhaan.

Kakunkuorrute värjättiin Städterin roosalla pastavärillä, jolla tulee kaunis vanhahtavan vaaleanpunaisen sävy.

Sydämenmuotoisen kakun kuorruttaminen ei ole sen vaikeampaa kuin pyöreänkään. Kreemitä kakku ja kauli sokerimassa levyksi. Kumoa levy kakun päälle ja silota päälliosa kakkutasoittimella, jotta ilmakuplat katoavat. Levyn kiinnittäminen kannattaa aloittaa sydämen yläreunasta olevasta kulmasta ja siirtyä siitä kohti alakulmaa. Kulmaan kerääntyneen ylimääräisen "helman" voi leikata saksilla siistiksi.Aseta koristeet kakun päälle ja kiinnitä ne liimalla. Sekoita kuorrutteesta ylijäänyttä vaaleanpunaista massaa valkoiseen ja ota kaulitusta massalevystä muoteilla sydänkuvioita. Kauli valkoista massaa levyksi ja ota siitä kukkamuoteilla kukkakuvioita. Ohenna kukkien terälehtiä pallopäisellä työvälineellä ja viimeistele simpukkapäisellä työvälineellä. Kun terälehtien reunoja hiukan ohentaa, ne pysyvät koholla kakun reunalla ilman kuivatusaikaakin. Laita pieni tippa liimaa kakun pinnalle ja liimaa kukka kiinni vain keskiosastaan.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto