perjantai 21. helmikuuta 2014

Merirosvokakku


Hienoa kakkua varten ei aina tarvitse tehdä monimutkaisia koristeita etukäteen. Tällainen koristelutyyli sopii myös niille, jotka eivät pidä sokerimassan tai marsipaanin mausta. Tämä kakku toteutettiin helposti käyttämällä Merirosvokoristeita. Kakku laitettiin tarjolle mustassa kakkutelineessä. Kakun sisus ja koristepursotukset sekä kaurakekseistä tehty rantahiekka täydentävät merirosvoteemaa.

Kakku, jonka pursotukset ja sisus on värjätty elintarvikeväreillä, värjää helposti kielen ja huulet. Lastenjuhlissa tällainen olisi kuitenkin vain hauska lisä herkutteluun :)

Tein kakun 20cm:n irtopohjavuokiin samalla tavalla kuin sateenkaarikakkupohjan. Käytin Merjan sienikakkupohjan ohjetta, jota muokkasin 5:n munan ohjeeksi. Jaoin kakkupohjan neljään samankokoiseen kippoon ja värjäsin taikinat Städterin pastavärillä. Tällaista liukuvärjättyä kakkua tehdessä kannattaa olla tarkka, että kerrokset ovat selkeästi eri värisiä.

Värjätyn kakkupohjan värit tulevat parhaiten esille, kun täyte on neutraalin värinen. Tässä kakkuun laitoin valkosuklaamoussea ja itse tehtyä lemon curdia. Lemon curdia eli sitruunahilloa myydään kaupassa hillo-osastolla (esim. Mackays-merkkiä), mutta koska sen valmistaminen itse on niin helppoa ja maku kaupan hilloja paljon parempi, suosittelen tekemään hillon itse. 

Hillo sopii myös esimerkiksi macaronien täytteeksi ja hilloon tarvittavien keltuaisten takia hillon voi valmistaa macaronien leipomisen ohessa ja vaikka pakastaa, jos sille ei heti ole käyttöä.


Lemon curd

3 sitruunaa
140g sokeria
3 keltuaista
1,5rkl maissitärkkelystä

Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Laita kuori, mehut ja sokeri kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä. Vatkaa keltuaiset ja lisää ohuena nauhana kattilaan. Sekoita hyvin. Lisää maissitärkkelys ja keitä noin neljä minuuttia. Hillon pitäisi muuttua paksuksi tässä vaiheessa. Kaada valmis hillo ilmatiiviiseen purkkiin. Jäähdytä ennen käyttöä.

Valkosuklaamousse

3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 Pandan valkosuklaalevyä (130g/kpl)
5 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

Kokoa kakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Jos haluat vaaleimman kakkupohjan päällimmäiseksi kuten tässä kakussa, laita se vuoan pohjalle. Kostuta kakkupohja maidolla. Sivele päälle lemon curdia ja 1/3 täytteestä. Aseta seuraava kakkupohjalevy täytteen päälle ja jatka kunnes kaikki levyt on käytetty. Ole tarkka värijärjestyksestä! Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kreemi

500g leivontamargariinia
200g maustamatonta tuorejuustoa
500g tomusokeria
sinistä pastaväriä

Pehmitä leivontamargariini mikrossa. Sekoita tuorejuusto margariinin joukkoon. Lisää tomusokeri vähitellen ja vatkaa kuohkeaksi. Kreemin valmistuksessa kannattaa käyttää sähkövatkaimen sijaan kunnon keittiökonetta, jolla on helpompi vatkata iso määrä kreemiä kuohkeaksi.

Kakkua maistaneet koehenkilöt eivät arvanneet, että kreemi koostuu näin yksinkertaisista raaka-aineista ja margariinikaan ei heidän mielestään maistunut kreemissä. :)














Värjää koko kreemi vaaleansiniseksi. Kumoa kakku kakkutelineen päälle. Kuorruta kakku vaaleansinisellä kreemillä. Päällipursotukset pysyvät paremmin, kun kakun reuna on sileäksi kuorrutettu. Jaa loput kreemistä neljään kippoon ja värjää ne sinisen eri sävyiksi. Kauho neljä kreemiä neljään kertakäyttöiseen pursotuspussiin. Leikkaan pussien päät auki. Varmista, että reiät ovat samankokoisia, jotta pursotuksistakin tulee symmetrisiä.

Pursota kakun alareunaan rivi palloja. Pallojen kokoa on helppo kontrolloida, kun pursotat pallot pitäen pursotuspussin lähellä kakun reunaa ja vetäen sen pois vasta pursotuksen lopuksi. Näin kreemiäkin kuluu vähemmän. Aseta palettiveitsi pallon päälle ja vedä veistä kakun reunaa pitkin ylöspäin. Putsaa veitsi ennen seuraavaa palloa.













Jatka pursotusta näin kunnes kakun reunat ovat valmiit. Muista käyttää palettiveistä jokaisen rivin jälkeen! Murskaa noin kourallinen kaurakeksejä ja lusikoi keksimurut kakun päälle rantahiekaksi.

Koristepursotuksien kanssa voi oikaista ja samalla käyttää vähemmän kreemiä. Valmista 3/4 kreemiannosta ja kreemi kolmeen kippoon. Sekoita joukkoon sinistä elintarvikeväriä siten, että kahdessa kipossa ja tummaa ja vaaleaa sinistä. Kolmannen kreemiannoksen voit jättää valkoiseksi. Kaada kreemit isoon kulhoon ja sekoita nuolijalla vain sen verran, että kreemin juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä marmorivärjätty kreemi kakun pintaan palettiveitsellä. Kreemin ei tarvitse olla tasaista; värit tulevat parhaiten esiin, kun kreemi on rosoisesti levitetty. Marmorivärjätty kreemikuorrutus näyttää meren tyrskyiltä ja mikä parasta, sen levittämisessä ei tarvitse olla kovinkaan tarkka ;)


Upota koristeet kakkuun. Valikoimistamme löytyy näihin merirosvokoristeisiin sopivia tarvikkeita, kuten raidallisia muffinssivuokia ja punavalkoisia mehupillejä. Mehupillejä voi käyttää myös cakepop-tikkuina. Ne ovat helppo tapa tuoda kattaukseen väriä ja yhdenmukaistaa sitä.


1 kommentti:

  1. Tämä on niin hieno! Tuo pursotustapa lähtee testiin tänään :)

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto