torstai 20. helmikuuta 2014

Kakkupohja sateenkaariväreissäOikeanpuoleisen kuvan © Milja Aho

Tein tänä syksynä kaksikin maailmalla tällä hetkellä hyvin suosittua sateenkaarikakkua. Molemmat sopivat mielestäni niin hyvin kakkujen yksisarvisteemoihin. Jotta kakkupohjien värit tulisivat mahdollisimman hyvin esille, suosittelen tekemään neutraalinvärisen täytteen. Ylläolevan kakun täytin valkosuklaamoussella ja vadelmilla. Valmiin kakun takana näkyvät keltaiset ja vaaleanpunaiset macaronit koristeltiin kimallepulvereilla :)

Sain vain jälkimmäisestä sateenkaarikakusta vaihekuvat, siksi kerrosten värit ovat erilaiset, kuin ylemmässä kuvassa.

Jaa kakkutaikina neljään osaan. Jotta kerroksista tulisi mahdollisimman samankokoisia, voit joko punnita taikinamäärät keittiövaa'alla tai jakaa taikinan tasaisesti samankokoisiin kippoihin. Itse käytin Muumi-kulhoja, ne kun ovat kätevästi samankokoisia ja niitä meiltä löytyy useampi.

Teen tavallisesti 20cm:n vuokaan neljän munan kakkutaikinan ja leikkaan valmiin pohjan kolmeen osaan, mutta koska halusin kakkuun enemmän värillisiä kerroksia, tein kakkupohjastakin isomman. Lempiohjeeni on tämä Merjan leivonta- ja askartelublogista löytyvä sienikakkupohjaresepti. Ohje on helppo, eikä kakkutaikinan valmistaminen vie sen enempää aikaa kuin tavallisenkaan pohjan valmistaminen. Erikseen paistettuja kerroksia on helpompi siirrellä, kun ne ovat hieman tavallista sokerikakkupohjaa tiiviimpiä. 

Värjää taikina haluamillasi väreillä. Käytä värjäyksessä pastavärejä, jotta taikinan rakenne ei muutu. Kuohkea taikina värjäytyy hyvin helposti, joten lisää hyvin vähän väriä kerrallaan. Kauniin liilan kakkupohjan saat, kun sekoitat värin sinisestä  ja pinkistä pastaväristä tai Wiltonin violetista ja tipasta pinkkiä väriä. Wiltonin violetti pastaväri värjää taikinan harmahtavaksi ja väri ei muutu edukseen paistamisen jälkeen. Sokerimassan yms. värjäyksessä violetti pastaväri toimii kuitenkin oikein hyvin :)

Paista värjätyt taikinat kakkuvuoissa. Paistoaika on tietenkin tavallista kakkupohjan paistoaikaa lyhyempi, koska nyt paistetaan vain yksi kerros kerrallaan. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto