sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Peura ja kuuset -kakku


Tällaisella kakulla herkuteltiin meillä joulunaikaan. Vaikka kakku on lumisen maiseman vuoksi jouluinen, se sopii myös muihin vuodenaikoihin. Tikkumenetelmää käyttäen koristeita voi muunnella rajattomasti! Tämä koristelutyyli sopii myös niille, joiden mielestä kolmiuloitteisten hahmojen tekeminen tuntuu haastavalta.

Kakun sisältä löytyy herkullinen Toffeebanaanitäyte ja kakku on kuorrutettu italialaisella marengilla. Marengin teko olikin helpompaa, kuin olin odottanut. Reseptissä käytettäväksi lämpömittariksi soveltuu esimerkiksi Clas Ohlsonilla myytävä digitaalinen paistolämpömittari. Täyte on mitoitettu halkaisijaltaan 15cm:n kakkuun, joka on n. 10cm korkea.

Toffeetäyte
  • 2dl vispikermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4rkl (tai maun mukaan) karamellisoitua maitoa
  • 4 liivatelehteä
  • banaani
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Sekoita mukaan karamellisoitu maito. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita ohuena nauhana samalla sähkövatkaimella sekoittaen täytteen joukkoon.

Täytä kakku vuokaansa ja lisää jokaiseen väliin banaaniviipaleita. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Italialainen marenki
  • 4 kpl valkuaisia
  • 200 g sokeria
  • 0.5 dl vettä
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa 118 asteeseen. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisten joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita hitaalla teholla, kunnes sekoitusastian reunat ovat jäähtyneet.

Kumoa hyytynyt kakku lautaselle ja kuorruta se marengilla palettiveitsen avulla. Kuorrutus saa jäädä epätasaiseksi.Klikkaa kuva isommaksi ja kopioi se esimerkiksi Wordiin. Suurenna kuvaa halutun kokoiseksi.
Värjää sokerimassaa ruskeaksi. Lisää massaan hieman CMC:tä ja vaivaa massa tasaiseksi. Kauli massa ohueksi levyksi. Leikkaa mallikuvan avulla peurakuvio. Leikkaa myös toinen peurakuvio taustaa varten. Tämän kuvion ei tarvitse olla täydellinen, kaksijalkainen ja päätön versio riittää. Liimaa 15cm:n tikkaritikut kiinni taustakuvioon ja painele kokonainen kuvio varovasti tikkujen päälle. Lisää valkoisesta massasta tehdyt yksityiskohdat.Värjää sokerimassaa oliivinvihreäksi, lisää CMC:tä ja kauli massasta levy. Leikkaa levystä kolmio ja liimaa tikkaritikku kolmion keskelle. Leikkaa kolmannen kuvan mukaisesti kuusen paloja. Liimaa palat limittäin kolmion päälle.

Anna koristeiden kuivua ainakin päivän ajan.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto