keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Batman-kakku


Hauska Batman-kakku on koristeltu kokonaan kaksiuloitteisilla koristeilla. Ne on helppo valmistaa etukäteen, jolloin kakun viimeistely käy helposti ja nopeasti. Kaksikerroksiseen kakkuun mahtuu paljon koristeita ja se on yksikerroksista näyttävämpi.

Pienemmän kakun tähdet on tehty keltaisesta sokerimassasta tähtimuoteilla ja boom-kyltit on leikattu vapaalla kädellä valkoisesta ja keltaisesta sokerimassasta. Kirjaimet on tehty metallisilla kirjainmuoteilla. Hauskoja batman-kuvia löytyy Googlesta mm. hakusanoilla batman logo, batman poster.

Kakut on leivottu neliövuokiin (12,5 ja 17,5cm), alustana käytettiin neliönmallista kakkualustaa, koko 22,5cm.Tee Batman-koriste viimeistään päivää ennen kakun tarjoilua, jotta koriste ehtii kuivua tarpeeksi ja se pysyy pystyssä. Vaivaa keltaiseen sokerimassaan CMC:tä. Leikkaa massasta ympyrämuotilla ympyrä. Liimaa suorakulmion muotoiseen sokerimassapalaan kaksi tikkaritikkua ja liimaa ympyrä tikkujen päälle. Leikkaa mustasta massasta Batmanin pää ja lisää valkoisesta massasta yksityiskohdat. Liimaa pää keltaiseen ympyrään ja anna kuivua.
Tulosta tai piirrä Batmanin lepakkologo halutussa koossa ja leikkaa mustasta sokerimassasta kuvio. Leikkaa keltaisesta kaulitusta sokerimassasta valokeila ja liimaa musta lepakko siihen.Mittaa alemman kakun reunojen pituus ja leikkaa sen mukaan mustasta kaulitusta massasta, johon on lisätty CMC:tä, talorivejä. Talot kannattaa tehdä esim. edellisenä iltana, jotta ne pysyvät pystyssä paremmin ja niiden siirtäminen kakun kylkeen olisi helpompaa.

Tee taloista erilaisia ja korkeudeltaan alempaa kakkua korkeampia. Maalaa kultaisella kimallepulverimaalilla (kimallepulveria + pieni tippa kirkasta alkoholia) valoja taloihin. Anna kuivua seuraavaan päivään.


Kuorruta kakut sinisellä sokerimassalla. Pienempi kakku on kuorrutettu pahvista leikatun, kontaktimuovilla päällystetyn neliön päälle. Upota alempaan kakkuun kakkuputket tai -tikut, jotta ylempi kakku ei ala vajoamaan. Pursota alemman kakun päälle pikeeriä. Jos teet pyöreät kakut ja käytät välipohjia, pikeeriä ei tarvita, sillä ylempi kakku pysyy välipohjan jalkojen avulla paikallaan. Nosta pieni kakku isomman päälle. Liimaa koristeet kiinni kakun reunaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto