tiistai 10. joulukuuta 2013

PiparkakkulinnunpönttöKatso tämän piparitalon kaavat täältä >>
Kauniin piparkakkulinnunpöntön koristelun jujuna on yksinkertaiset pursotukset ja kaunis vaaleansininen katto. Valkoinen lintu raikastaa yksinkertaisen koristelun.

Tämä talo on leivottu omien kaavojen  avulla ja koristelussa on käytetty kirjoitustyllaa ja pallotyllaa. Kirjoitustyllalla pursottaminen on helpompaa, kun liität tyllan adapteriin. Adapteri antaa tukea pienelle tyllalle. Pikeerilumi levitettiin palettiveitsellä.

Piparkakut koristeltiin jäähdytysritilän päällä. Ritilä on siitä kätevä, että sen korkein taso on selkeästi pöytää korkeammalla ja  koristelu on siksi helpompaa. Tasot voi kasata päällekkäin, jolloin valmiit piparkakut voivat kuivua rauhassa ja kuivattaminen vie vähemmän tilaa.

Kaavoihin ei ole sisällytetty ikkunoita tai ovia. Muista leikata ne! Piparkakkutalon tyyliä voi muutella tekemällä ikkunasta sydämen, tähden tai vaikkapa kukan.

Voit valmistaa pikeerin itse tai käyttää pikeerijauhetta.

Aloita koristelu linnun pursottamisesta. Lintuun tulee eniten pikeeriä, joten sen kuivumisaikakin on hieman pidempi. Pursota lintu täyteen valkoista pikeeriä ja liimaa siipi kiinni lintuun. Pursota myös siipi.

Pursota sydämen reunat ja lisää niihin pienet silmukat. Pursota etu- ja takapäätyjen reunoille kiemurat, samoin seiniin.
Kokoa piparitalo pohjan päälle. Värjää pikeeriä vaaleansiniseksi (muista annostella varovasti!) ja pursota pallotyllalla katon alareunaan pallorivi. Tee pallopursotus myös kattojen etu- ja takareunoihin.
Vedä pikeeriä palettiveitsellä pallon yläreunasta kohti katon harjaa. Jatka näin, kunnes katto on täynnä. Siisti viimeisen pallorivistön huiput palettiveitsellä. Liimaa lintuun musta sokerihelmi silmäksi ja tee valkoisesta sokerimassasta pieni nokka.

Toinen versioToisessa versiossa pöntöstä muutettiin talo. Etupuolelle lisättiin ovi ja sydämestä tehtiin pienempi ja se nostettiin oven yläpuolelle. Takapäätyyn tehtiin kaksi sydänikkunaa allekkain.
Katossa mukailtiin toisen piparkakkutalon pursotusmallia. Lisäksi katon ala-, etu- ja takareinoihin lisättiin kaksinkertaiset roikkuvat pikeerilenkit.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto