tiistai 10. joulukuuta 2013

Pikeeri

Pikeeri on tomusokerista ja valkuaisista valmistettu kuohkea massa, jolla voidaan pursottaa kakunpintaan kauniita koristeita. Pikeeri sopii myös esimerkiksi pikkuleipien ja piparkakkujen koristeluun. Huolellisesti vatkattu pikeeri on helppo pursottaa tasaisesti. Sitruunamehun lisääminen nopeuttaa pikeerin kuivumista. 

Pikeeriin tarvitset
  • 2 munanvalkuaista
  •  n. 375g tomusokeria 
  •  (1tl sitruunamehua)
Vatkaa valkuaisia ja lisää joukkoon tomusokeri vähitellen lisäten. Kun seos on valkoista, laita vatkain täydelle teholle ja vatkaa pikeeriä määrästä riippuen muutaman minuutin ajan. Kun nostat vatkaimen kulhosta, pikeerin huipun pitäisi notkahtaa. Jos seos on löysää, jatka vatkaamista. 
Jos pikeeriä jää yli, voit säilöä sen seuraavaan päivään esimerkiksi isossa minigrip-pussissa, joka on suljettu pussinsulkijalla. Jos teet ison määrän pikeeriä ja käytät sitä vähitellen, kulho kannattaa peittää kostealla pyyhkeellä, jolloin pikeerin pinta ei kuivu.


Kiinnitä huomiota pursotusasentoon. Pursotuspussissa ei saa olla liikaa pikeeriä, vaan pussin on mahduttava kämmenen sisään. Sulje täytetty pussi pussinsulkijalla, jotta pikeeri ei pursua väärästä päästä ulos. Kierrä pursotuspussia muutaman kerran ympäri kuten ensimmäisessä kuvassa. Tällöin pursotuspussia ei tarvitse painaa kuin kevyesti ja pikeerimassa tulee ulos tasaisella paineella. Jos pursotuskätesi tärisee, voit tukea otetta toisella kädellä.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto