maanantai 30. joulukuuta 2013

Kakku uudeksi vuodeksi


Tein uuden vuoden kunniaksi kakun, jossa oli pieniä metallinhohtoisia paljetteja tummalla taustalla ja iso vuosiluku kakun päällä koristeena. Pienestäkin kakusta saa juhlavan, kun siitä tekee tavallista korkeamman. Tämä kakku on leivottu 15cm:n irtopohjavuokaan ja toiseen samankokoiseen vuokaan (yksi 3 munan kakkupohja jaettuna kahteen vuokaan), jolloin kakkupohjat yhdistämällä kakusta saatiin extrakorkea.Valmista koriste ainakin päivää etukäteen, jotta numerot ehtivät kuivua tarpeeksi ja koriste pysyy kasassa. Koristeen massan ei tarvitse olla kullansävyistä, vaan massan väriksi käy jokin kullansävyä lähellä oleva.

Sekoita sokerimassaan CMC:tä kuivumisen nopeuttamiseksi. Kauli massasta n. 4mm paksu levy ja leikkaa siitä nauhaa. Muotoile nauha numeroiden muotoon ja laita valmiit numerot kuivumaan tasolle. Maalaa numerot kullanvärisiksi. Kimallepulvereista saa metallimaaleja sekoittamalla niihin pienen tipan kirkasta alkoholia. Alkoholi haihtuu koristeen pinnalta.
Kauli sokerimassasta levy ja ota esimerkiksi pallotyllalla pyöreitä paljetteja levystä. Siirrä paljetit talouspaperin päälle ja maalaa ne metallinhohtoisiksi. 

Kuorruta kakku tummansinisellä sokerimassalla ja lisää koristeet.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto