keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Syksyinen siilikakku
Pieni, siilein koristeltu kakku ei kaipaa runsasta koristelua. Tämä kakku oli kooltaan pieni, vain 15:cm halkaisijaltaan, mutta tein siitä hieman tavallista korkeamman tiiviin kakkupohjan ja hyydytettävän täytteen avulla.

Siilikoristeet voi valmistaa viikkojakin etukäteen (kuten minä tein) ja kakun varsinainen koristelu käy nopeasti, varsinkin jos käyttää valmiiksi värjättyjä massoja sienikoristeiden valmistamisessa.


Tee siilikoristeet värjäämällä sokerimassaa harmaaksi mustalla pastavärillä. Näissä koristeissa ei kannata käyttää CMC:tä, sillä piikkien leikkausjälki ei näytä siistiltä, jos massa on ehtinyt vähääkään kuivahtaa. Pöyritä harmaasta massasta kaksi soikiota. Leikkaa saksilla piikkejä jättäen toiseen päätyyn tilaa siilin kasvoille. Leikkaa piikkirivit lomittain.
Värjää sokerimassaa vaaleanruskeaksi ruskealla pastavärillä. Annostele väriä varoen esimerkiksi hammastikulla, jotta lopputuloksesta ei tule liian tumma. Liimaa pieni kartionmuotoinen pala kasvojen keskiosaan. Siilin nenän voi tehdä minkä värisestä massasta tahansa, sillä se peittyy massalevyyn. Tee siilille pienet korvat samasta vaaleanruskeasta massasta. Pyörittele mustasta massasta pieniä palloja ja paina ne silmiksi ja nenäksi. Paina siilille suu kourupäisellä muotoiluvälineellä. Pyöritä vaaleanruskeasta massasta neljä palloa ja litistä ne. Paina veitsellä litistettyihin palloihin urat ja liimaa pienet käpälät siilin etu- ja takajaloiksi.


Värjää valkoista sokerimassaa oliivinvihreällä pastavärillä. Annostele väriä varoen, jotta massa ei värjäänny liian tummaksi. Oliivinvihreä pastaväri antaa massalle luonnollisen vihreän sävyn. Kuorruta kakku massalla.

Pyörittele valkoisesta massasta sienien varsia ja liimaa ne kakun sivulle. Tee ruskeasta ja punaisesta massasta sienien lakit ja viimeistele kärpässienet valkoisilla pilkuilla. Maalaa ohuella siveltimellä (koko 0) ja vedellä ohennetulla oliivinvihreällä pastavärillä ruohotupsuja kakun pintaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto