lauantai 16. marraskuuta 2013

Movember-muffinssitMarraskuu on virallinen Movember-kuukausi ja me täällä Kakkusankareilla halusimme olla mukana tässä hauskassa kampanjassa! Teimme viiksiteemaan sopivia muffinsseja, jotka myytiin paikallisen terveyskeskuksen kahvihuoneessa ja muffinsseista saadut tulot lahjoitettiin lyhentämättöminä Movember-säätiölle. :)

Mehevät sitruunamuffinssit on ihan mahdottoman helppo valmistaa. Kuorrutuksena käytettiin myös hyvin helppotekoista muffinssikuorrutetta.

Sitruunamuffinssit
(n. 10kpl)
  • 110g vehnäjauhoja
  • 110g sokeria
  • 110g leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöisenä)
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • kahden sitruunan kuori raastettuna
  • 4rkl sitruunamehua
Mittaa kaikki ainekset kippoon ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes taikina on aivan tasaista. Jotta taikina sekoittuu tasaiseksi, leivontamargariinin tai voin tulee olla hyvin pehmeää! Maista taikinaa ja lisää sitruunamehua, mikäli taikina ei maistu tarpeeksi sitruunaiselle. Siirrä taikina tyllattomaan pursotuspussiin. 

Laita muffinssivuoat muffinssipellille. Näissä muffinsseissa käytettiin vihreitä ja sinisiä pallovuokia. Pursota taikina tasaisesti vuokiin siten, että vuoassa on 3/4 taikinaa. Paista 175 asteessa kiertoilmauunissa n. 12min.


Kauli mustasta sokerimassasta n. 3mm:n paiksuinen levy. Kun koristeista tekee tarpeeksi paksuja, ne pysyvät muodossaan lyhyen kuivatusajan jälkeen, eikä CMC:tä tarvita. Leikkaa levystä suorakulmioita. Leikkaa pienellä muoviveitsellä viiksien ääriviivat. Siisti leikkausjälkeä muotoiluvälineillä.

Pyöristä viiksiä sormin. Paina simpukkapäisellä muotoiluvälineellä pintakuviota viiksikoristeiden pinnalle. Valmista kuorrute ja pursota se jäähtyneisiin muffinseihin kierretyllalla. Asettele koristeet pursotuksien etureunaan.
Viiksimalleja on monenlaisia! Tässä muutama esimerkki erilaisista viiksistä. Esimerkiksi Googlesta löytyy paljon erilaisia malleja mm. hakusanoilla moustache templates.


0 kommenttia:

Lähetä kommenttiKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto