maanantai 28. lokakuuta 2013

Röyhelöreunainen kakku
Röyhelöreunaiset kakut ovat yksi tämän hetken koristelutrendeistä. Röyhelöitä voi tehdä erilaisilla tekniikoilla, mm. röyhelömuotilla, terälehtimuotilla tai ilman muottia, kuten näissä kakuissa. Röyhelöt voi asetella ylös- tai alaspäin suuntautuviksi. Koristelussa voi myös leikitellä väreillä: käyttää liukuvärjäystä, samaa väriä ylhäältä alas tai vaikkapa värjätä röyhelöt sateenkaarenväreillä. Röyhelökoristelu on siitäkin mukava tekniikka, että kakun kuorrutuksen ei tarvitse olla reunoilta täydellinen :)


Päällystä kakku sokerimassalla. Vaikka kakun reunat peittyvätkin röyhelöihin, kakku kannattaa kuorruttaa kokonaan, sillä reunaröyhelöt on helpompi liimata kiinni sokerimassaan kuin esimerkiksi kreemiin. 

Sekoita sokerimassaan koristelumassaa, sokerimassaa 3/4 ja loput koristelumassaa. Koristelumassa mahdollistaa sokerimassan ohentamisen hyvin ohueksi ja koristelumassa myös kovettuu nopeammin, jolloin rypyt jäävät kauniisti koholle. Leikkaa kaulitusta sokerimassalevystä nauhoja. Nauhat voi leikata osissa, sillä rypytys kätkee nauhojen liitoskohdat. Ohenna nauhojen yläreunoja pallopäisellä työvälineellä muotoilutyynyn päällä. Muotoilutyyny joustaa ja siten auttaa nauhojen ohentamisessa. Liimaa nauha kakun reunaan rypyttäen. Liimaa seuraava kerros ylemmän kerroksen alareunaan siten, että ylemmän nauhan reuna peittyy.

Jos haluat ryppyjen osoittavan ylös, aloita kakun yläreunasta. Alaspäin osoittavat röyhelöt tulee aloittaa kakun alareunasta.Mikäli röyhelöt alkavat roikkua, lisää ylempään nauhaan liimaa ja paina alempaa röyhelöä kiinni kakun reunaan. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jolloin röyhelöt kovettuvat ja voit jatkaa röyhelönauhojen lisäämistä.

2 kommenttia:

  1. Ihania röyhelökakkuja. Millä muotilla tuon kukan terälehdet on tehty?

    VastaaPoista
  2. Kukkaan on käytetty villiruusumuottia :) http://www.kakkusankarit.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectID=13374423

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto